Меша за Естонију позвао 26 играча!

Селектор фудбалске репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић објавио је списак играча на које ће рачунати против Естоније на зеничком "Билином пољу", у оквиру квалификација за одлазак на Свјетско првенство 2018. године у Русији.

Фудбал 25.08.2016 | 21:30
Меша за Естонију позвао 26 играча!
На списку селектора фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мехмеда Баждаревића нашло се 26 играча, који ће бити у комбинацији за меч против Естоније на зеничком "Билином пољу", у оквиру квалификација за одлазак на Свјетско првенство 2018. године у Русији.

"Позвао сам три голмана и 23 играча. Разлог је зато што имамо неколико играча који су били повријеђени, па не желимо у посљедњем тренутку слати позиве другим играчима. Током припрема ћемо знати да ли ће ти играчи бити спремни за утакмицу", казао је Баждаревић који је том приликом мислио на везњаке Миралема Пјанића и Сенада Лулића који су се жалили на повреде.

Због повреде је отпао Мате Јајало, док Мухамеда Бешића неће бити дужи период. Такође, на списку нема Тина Свен Сушића, а селектор је његов изостанак са списка прокоментарисао ријечима да га није било у посљедњих пет припремних утакмица.

"Мислим да је ово списак на којем се налази доста играча који су играли прошле квалификације, али има и нових. Чини ми се да је већина задовољила формом и можемо бити задовољни."

Селектор је свјестан важности првог сусрета квалификација.

"Ово је важан моменат за све нас у БиХ, јер данас почиње кампања за Свјетско првенство у Русији. Што се тиче утакмице с Естонијом сви знамо шта нас чека. Ријеч је о незгодном противнику и сви знамо да неће бити лако, али је најважније да утакмицу спремимо на најбољи начин и да тај први корак буде чврст и јак и да остваримо повољан резултат", казао је селектор и додао да екипа мора додатно трчати и бити борбена уколико жели савладати ову балтичку земљу.

Баждаревић је истакао да притиска има, али да очекује и да се нада да ће бити још већи притисак на њега као селектора.

Сусрет између репрезентација Босне и Херцеговине и Естоније игра се 6. септембра на "Билином пољу" у Зеници од 20:45 сати. У продају ће од 29. августа бити пуштено 10.600 улазница, а цијене ће бити као и у ранијим утакмицама.

Подсјећамо, Босна и Херцеговина се, осим са Естонијом, нашла у групи са старим знанцима Белгијом, Грчком и Кипром, те селекцијом Гибралтара која је накнадно уврштена у нашу групу.

СПИСАК

На списку се налазе: Асмир Беговић, Ибрахим Шехић, Јасмин Бурић, Огњен Врањеш, Един Цоцалић, Тони Шуњић, Ервин Зукановић, Ермин Бичакчић, Марин Аничић, Сеад Колашинац, Емир Спахић, Матео Сушић, Сенад Лулић, Миралем Пјанић, Марио Вранчић, Срђан Граховац, Един Вишћа, Харис Дуљевић, Харис Медуњанин, Данијел Миличевић, Гојко Цимирот, Томислав Томић, Армин Хоџић, Един Џеко, Милан Ђурић и Ведад Ибишевић.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Бијељина

25.08.2016 21:21

А гдје је Самир Мемишевић? Тог момка се мора позвати ако не сад, онда ускоро! Сигуран сам да заслужује улазак у репрезентацију БиХ.

ОДГОВОРИТЕ