ВW више није вијест: Шамар сад лупа Ауди

Инспекција при Министарству саобраћаја у Јужној Кореји пронашла је квар на возилима Ауди А8 и наредила Фолксвагену да повуче преко 1.500 аутомобила.

Свијет 25.08.2016 | 11:20
ВW више није вијест: Шамар сад лупа Ауди
То је нови ударац немачком аутомобилском гиганту који се још опоравља од скандала око манипулације са подацима емисије штетних гасова.

Како се наводи у саопштењу инспекције, проблем је вентил који контролише испуштање течности за хлађење мотора.

“Ово је озбиљан пропуст који може да угрози безбедност вожње”, наводи тамошње Министарство саобраћаја.

Из Аудија су рекли да раде на повлачењу модела и утврђивању правог стања и да је “вероватно реч о магнетном вентилу поред мењача који би требало заменити у фабрици”, истичу такође да је ово прва земља у којој се Ауди опутужује за такву врсту квара.

Реч је о моделима који су произведени у периоду од јула 2010. године до априла 2012. године.

Јужна Кореја је мало тржиште за ВW, али је почела агресивну истрагу након признања да је ВW варао. Почетком месеца, та држава је казнила ВW са 16 милиона долара и суспендовала продају 80 модела те аутомобилске групе због лажирања документације о емисијама гасова или нивоима буке.

Влада тврди да је немачки гигант од 2007. године продао 83.000 аутомобила марки Фолксваген, Ауди и Бентли коришћењем лажиране документације. Међу тим возилима су модели голф, џета, буба и тигуан.

Претпоставља се да је ВW лажирао документе да би убрзао увоз аутомобила.

На пример, приликом увоза модела ауди А7 у Јужну Кореју, произвођач аутомобила користио је резултате тестова за модел А6, који се не продаје у овој земљи.

Извор: Агенције/Б92
Фото: Геттy имагес

Коментари / 0

Оставите коментар