Додиков пуцањ у Републику Српску

Предсједник Републике Српске Милорад Додик незаустављиво граби ка референдуму уништавајући на тај начин и сваку помисао грађана овог ентитета да ће дочекати вријеме у којем ће живјети нормално.

Република Српска 25.08.2016 | 22:59
Додиков пуцањ у Републику Српску
Изгледа да ће овај пут Додик испунити референдумско обећање и на тај начин испалити метак у саму Републику Српску. Сигурно не смртоносан, али довољан да јој умртви све органе који су колико толико функционисали до сад.

Умјесто љубави према Републици Српској о којој толико прича, Додик прије свега покушава референдумом о Дану Републике, заказаним за 25. септембар, да заустави свој стрмоглави политички пад и спасе се могућег пораза на локалним изборима у октобру. Није Додика много брига за народ, колико размишља о оптужницама које му, барем судећи према медијским натписима, висе изнад главе, о губитку власти, а самим тим и утицаја над цјелокупном тајкунском хоботницом која се угњездила у Републици Српској. Зато је по њему овај референдум постао "бити или не бити за српски народ у БиХ".

Ко то каже, осим Додика наравно? Зашто је тај референдум о дану Српске толико битан за опстанак Срба на овим просторима? Зашто би његово неодржавање угрозило интересе српског народа? Па не би, само нема никога ко смије то да каже, а чија ријеч би се чула.

Академска заједница затворена у своје торове на факултетима безбрижно ћути, јер плата им је редовна, а и сами нису неки велики стручњаци. Опозиција је у нокдауну, јер Додик је увијек корак испред њих. Медији у Републици Српској, иначе већински под страначком капом, опрезно бирају ријечи које стављају уз референдум (мора бити одржан, воља народа, демократско право, опстанак српског народа...).

И како онда да обични грађани уопште и знају шта их очекује. Е, па зато ће након што сви колективно изађу 25. септембра на гласачка мјеста, заокруже већ свима познат одговор, остати затечени кад увиде да их је Додик прописно зајебао и да су уствари гласали против Републике Српске.

Питате се како? Да кренемо…

1. Постојећим законом о референдуму у Републици Српској уводи се грађански систем одлучивања "један човјек-један глас", а Дејтонским споразумом и Уставом БиХ одлучивање је дефинисано као консензус представника три нације (Срби, Хрвати, Бошњаци). Овим се рушио етнички консензус као  начин доношења одлука, прихвата се грађанско прегласавање, које Срби нису прихватили у јесен 1991.године и то по цијену рата.

2. Распакује се "Дејтонски споразум без кога Република Српска не може опстати.

3. Срби почињу да уводе праксу прегласавања Хрвата и Бошњака овим референдумом, јер су већина у Републици Српској. Е сад, шта ће бити када Хрвати и Бошњаци буду прегласавали Србе у ФБиХ. Онда ћемо кукати за етничким консензусом.

4.Долазимо у сукоб са Западом и тако постајемо средство за руско поткусуривање, а помоћ Руса можемо очекивати исто као и мали и велики кредит.

5.Већ је покренута иницијатива за референдум у Сребреници на основу одлуке НСРС о расписивању референдума о Дану Републике Српске. Сигурно можемо очекивати још оваквих случајева гдје су Бошњаци већина.

6. Довели смо се у ситуацију да држава покреће спор против Републике Српске. Погађате, резулатат не може бити позитиван по Републику Српску.

7. Додиковим понашањем и заказивањем референдума још једном је Република Српска препозната као покретач дизања међуетничких тензија, националне мржње и могућих сукоба (ово задње не смијемо искључити, напротив)

8. Референдум је показао оно што је већ свима било познато да је Република Српска цијела из два дијела. Само што ћемо након овог референдума добити и званичну потврду за то, уз испоставу рачуна за међунациопналне нетрепељивости које ће се произвести у Брчко дистрикту.

9. Референдум ће Република Српска гурнути у још већу изолацију и сукоб са државама у регину и ЕУ. Додик је већ почео са аустријским амбасадором водити политику "ко нам шта може". Сјетите се гдје нас је та политика одвела током рата.

10. Уз референдум можете бити сигурни да ће сви ваши снови о новим путевима и канализацијама, водоводним мрежама којим сте се надали у току ове предизборне кампање бити само пусти снови. Јер овај пут изборна кампања има ванредна правила игре. Референдум.

Ово су само неке од посљедица са којима ће се Република Српска суочити након референдума о Дану Републике Српске, а да не говоримо о могућности за покретање иницијатива о референдуму за укидање Републике Српске, стварање унитарне БиХ, припајање Брчког ФБиХ, и оно најгоре, међунационални сукоби. Апокалиптично, али много реалније него Република Српска у благостању након "демократског" референдума.

Е сад, да ли је Додик толики патриота или кукавица који покушава да се сакрије иза референдума, на штету свог народа и саме Републике Српске у коју се толико куне?

Прије бих рекао да овај референдум нема ништа са српством, одбраном националног идентитета, чувањем једног датума и крснсе славе, већ је његова једина функција спашавање предсједника Додика. Јер да је другачије, да је предсједнику Републике Српске стало до свог народа и Републике Српске, да жели да ради на очувању овог ентитета и народа у њему, не би дозволио да сваки дан најмање једна породица побјегне у иностранство; Да се здравство гуши у дуговима док доктори немају са чим да раде, а пацијенти умиру у болницама од нехигијенских услова; Или да морамо стално да гледамо како дјеца умиру јер немају могућност да се лијече;Да ђаци уче у полусрушеним школама, а јавни факултети се урушавају пред најездом приватних; Да огроман дио грађана нема шта да једе, а немали број умире од глади или хладноће; Да Република Српска грца у дуговима, а предузећа се гасе једно за другим;  Да му је стало до РС не би ово била прћија неколико тајкуна и политичара, република у којој се исплати бити једино лопов, или предсједников кум.

Али добро, можда предсједник има неке друге стандарде по којима мјери љубав према Републици Српској, па се тако одлучио за још један патриотски потез попут референдума који би нас овај пут могао стварно докусурити и отјерати тамо гдје нам је и мјесто, у три лијепе материне.

Јер, нико није бирао умјесто нас - Сами пали, сами се убили.

Пише Милован Матић за Буку

Коментари / 106

Оставите коментар
Name

ПД

25.08.2016 06:17

СВАКА ЧАСТ ,ИСТИНА ЈОШ И ГОРА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лав

25.08.2016 06:54

Није он крив,него народ који гласа за криминалца,а у задње вријеме лудака!

Name

МЕСАР

25.08.2016 06:58

КОЛИКО СЕ РАЗУМИЈЕМ У ОВЕ СТВАРИ, МИСЛИМ ДА ЈЕ МИЛЕ ЛОШ МЕСАР, А ЈОШ ЛОШИЈИ КАСАПИН. МИЛЕ НА СТАВЉАЈ ГЛАВУ СРПСКОГ НАРОДА НА ПАЊ. НИЈЕ ТВОЈА ГЛАВА ВРИЈЕДНИЈА ОД РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. МИЛЕ ГАДИШ МИ СЕ. САМО ТЕ ЈОШ У ФРИЖИДЕРУ НЕМА АЛ ЋЕШ УБРЗО И ТАМО БИТИ.

Name

Милос

25.08.2016 07:30

Додик је од запада плацен да ово ради а пре неколико дана инструкције је примио лицно од Бакира у И.Сарајеву.Само ми Срби смо овце јер мислимо да нас он брани!? Не заборавите ко га је довео на власт и са којим циљем- перфидни нестанак Републике Српске!

Name

Немања

25.08.2016 07:46

Референдум нам није требао,а скупстина је могла одбити одлуку уставног суда и цао дјаци! Овако све има други смисао само у интересу Додика,али се и у томе грдно вара јер це сам у свом злу сагорити!

Name

Ре

25.08.2016 10:09

Е што овде можеш глупарија прочитати то нема нигдје. На који начин може скупштина РС одбацити одлуку Уставног суда БиХ? Како то да ни они то не знају а ви знате? Сви виде да се у бх. федерацији више радују нашој несрећи него својој срећи само код нас има паметњаковића којима је свеједно све само да не гледа Додика. Па и да оде сутра, шта ће се то промјенити? Вратиће се дан РС, вратиће се химна Боже Правде? Вратиће се ВРС? Стварно као да не водите даље од носа.

Name

херцег

25.08.2016 12:20

За,,ре,,вратице се вјера у Српски народ. Нека врате опљацкано и вратице се и вјера и нада за боље сутра. Само ме занима коме он мисли бити пресједник или неки његови када се овај народ а то се и досада показало исели из ове насе дрзаве. Све су упропастили сто су могли. Убили су свој народ наравно ако нас они и прихвацају да смо њихов народ. Залосно је ово све. А сутра да недај Бозе несто буде први би они побјегли као и 91.год

Name

За 9 јануар , али против референдума

25.08.2016 06:25

Има начина да помогнемо сами себи !? Ако не изађемо на овај референдум остајемо код свог става да 9 јануар остаје , али не желимо да РС доведемо у позицију у каквој смо били 95 . Како ?? Да би референдум успио мора изаћи више од 50 % људи са правом гласа у РС , ако се то не деси референдум није валидан , ал бојим се да СНСД то све не намјести !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре за 9.јан

25.08.2016 06:59

Не разумијем толику халабуку. Изасао или не изасао на рефрендум 9.јан це остати празник оснивања РС, ал не мозе се вјерска конотација тог празника стављати испред самог политицког. Као друго, референдум је немоц народних посланика и владајуцих структура да на парламентарном нивоу оправдају и одбране 9.јан као празник. Овим референдумом су пренијели на српски народ у РС (не и остале народе) ту одговорност и оправдање за своју немоц. Није у питању прегласавање у парламенту БХ вец недовољна аргументованост, и погубна политика странака из РС у блокирању и напустању рада праламента БХ, а богами и Народне Скупстине Републике Српске.

Name

мирко

25.08.2016 08:24

За референдум јер међународна заједница то цијени.Зато су и против да нас не би цијенили.

Name

Ре

25.08.2016 09:36

А како мислите да це се моци славити 9. јануар? Ало, биће забрањено било какво јавно окупљање 9. Јануара! Знате ли ви шта је закон?

Name

рере

25.08.2016 12:47

У вријеме владавине Тита и партије, било је забрањено јавно пјевати пјесму о Стевану Синђелићу Српском сину од Ресаве равне. За јавно пјевање те пјесме, суд за прекршаје, је изрицао затворску казну од 40 дана. Без обзира на то, пјесма се пјевала. Срби су такав народ, пркосан и поносан. Оно што му браните, из пркоса и поноса ће радити. Према томе, може ''демократска'' тзв бих, увести што хоће, Дан Републике Српске ће се славити у Републици Српској и Српској дијаспори, све док има и један Србин.

Name

Ре

25.08.2016 21:10

Пјевало се о Синђелићу па полиција (народна) одваљивала бубреге ударајуци. Они мало лосије среце пјевали послије по Голом Отоку. Среца наса па БиХ нема острво!

Name

разоцаран

25.08.2016 06:32

Много година слусамо вец истрцане фразе ,него нека нама додик несто висе казе сем о лазном српству,кад смо вец код доказивања власниства, мого си нам и за вилу на дедињу коју исприцат?! или кредит сину? Бобар банку? Павловиц банку и много много лоповлука.Боли њег нека ствар за народом и РС он себе гледа да спаси своје усрано дупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгуљче

25.08.2016 10:32

Драгане, мене лично није опљачкао Бакир, није наше здраство уништио Бакир, није наше школство уништио Бакир и није мојој дјеци Бакир рекао да иду ако им се ово не свиђа него ТВОЈ ДОДИК! Ти си једана обична слијепа будала!

Name

Паја

25.08.2016 06:48

Истина. Народу дупло голо јад и биједа јос веца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.08.2016 07:03

Не разумијем?!Знаци Додик је поднио захтјев уставном суду за укидање дана РС?!Или мозда нам Бакир стварно зели толико добро?Заборавља се да је референдум последица Бакирове зеље да унисти РС а ово је био поцетак.После би исле једна за другом пресуде...Ниси Срби бас толике будале да насједну на ово...надам се...

Name

Милан

25.08.2016 06:51

Одлично написано! Кад мало боље размислимо, управо је тако, али де то докажи полуписменом бирачком тијелу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

25.08.2016 07:02

Зар нису све српске странке гласале за референдум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

25.08.2016 09:53

Зар није Бакир поднио апелацију уставном суду да се укине дан РС?

Name

ЉИЉА

25.08.2016 07:12

Свака цаст ,ово је ОПОМЕНА, ЗА СВЕ НАРОДЕ КОЈИ КРЕНУ ОВИМ КОРАКОМ У БИХ...спустити тензије националисти,корумпирана власт ,лазљивци и висе незнам који епитет да дамо свима који раде на новом сукобу...дабогда му у куци био рат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градско дијете, отисао на село...о бирацком тјелу!

25.08.2016 07:13

У неким селима у околини ..., гласаци се купују за неких 10 до 15 литара ракије, годисње (не све одједном), и врецу брасна, (ГМО из Бразила), мозда двије! Ово схватите за озбиљно, видјео и цуо! Мозда буде збор или 2, са пјеваљком и крметином! Кад нема услова за то, ца. 100 км. је довољно да се купи глас! То је бирацко тијело! П.С. Нико од мојих пријатеља у граду не излази на гласање, казу да нема смисла! Наравно ту су изузетци који раде по дрзавним установама! Њима је морање изаци на гласање!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша Теслић

25.08.2016 09:59

А зашто 100КМ? Ко даје толико? Ја јуче обећао глас за 35КМ. Која странка понуди 40 њихов сам. И можете ме осуђивати колико хоћете. Боље нам бити неће ни са овима ни онима. На референдум ћу изаћи гратис. Не због Додика него због Бакира и његовог мозгања.

Name

Лија

25.08.2016 07:29

У реду, стоји све што је написано. Али, шта је то изазвало ову сапуницу око референдума. Наслов овог прилога би комотно могао да гласи: Бакиров пуцањ у БиХ. Зашто није било воље да се донесе јединствен закон о празницима, који би био усаглашен и који би уважавао све народе у бих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синиша

25.08.2016 08:05

То шта ти причаш није битно,битно је бити обавезно против Додика. Кажу од дрвета ми кратковиди не видимо шуму а они летачи виде шуму али од листа у крошњи не виде шта шума крије.

Name

Сања

25.08.2016 21:15

Браво за коментар. Мој наклон до пода.

Name

Запад

25.08.2016 21:19

Све си добро написо Василије мој,ал прво ко незнас хоцес ли сутра имат ста јест,па онда прослављас у кафани уз пиво,ко нема ста јест не иде у кафану,ја сам друге вјере,попијем и ја,ал мало код куце,не браним Додика,требас прво процитат свој текст пар пута па онда притиснут,оно'посаљи поруку'.Поздрав

Name

ВАСИЛИЈЕ

25.08.2016 07:41

Србин сам павославац да не могу већи бити, у рату био борац прве категоије,при крају рата постао инвалид од последица битке на ратишту. Ову земљу сам створао ја са саборцима цијелог нам српства у БиХ.а Али, данас, кад мислим да ли ћу сутра имати шта јести,у коју ме је ситуацију довео тај црвени режим са додиком на челу,нимало ми није битно који ће дан неко славити умјесто мене као дан моје земље! Најпослије, ја ћу га славити било кад , са својим ратним другарима, у мојој пензионеској кафани, уз чашу пива, то ми нико не може забранити.Нека нас више остави и додик и његови тајкуни са тим лажним патриотизмом,пошто нас је довео до посјачког штапа. Треба да он сачува своји гу..цу преко наших леђа.Гоните се више!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО

25.08.2016 08:36

Е МОЈ ВАСИЛИЈЕ, ТИ СИ БАРЕМ СХВАТИО СУШТИНУ КАО И ЈА, АЛИ ШТА ЋЕМО КАД ЈЕ ВЕЋИНА НАРОДА У НЕКОМ КОЛЕКТИВНОМ ЛУДИЛУ. ТАЧНО ЈЕ СВЕ ТО ШТО КАЖЕШ, МЕНИ НЕ МОЖЕ НИКО НИШТА ЗАБРАНИТИ, АЛИ НАРОД НЕСХВАТА ДА ЈЕ СВА ОВА ХАЛАБУКА ДИГНУТА РАДИ ЛИЧНИХ ИНТЕРЕСА ОВИХ НА ВЛАСТИ, ЗНАЈУ ОНИ ДОБРО ДА ОВАЈ ПОЛУПИСМЕНИ НАРОД ЈЕДИНО РЕАГУЈЕ НА НАЦИОНАЛИЗАМ, А ШТО НЕМАЈУ ШТА ДА ЈЕДУ, ТО НИШТА, НЕВИДЕ ДЈЕЦУ ОВИХ ПОЛИТИЧАРА И ТАЈКУНА КАКО СЕ РАСИПАЈУ, ЗАБОРАВЕ ОВОГ ШПИРИЋА, СТЕВАНДИЋА КОЈИ ЗА ОВУ РС НИСУ НИШТА И НИКОГ ДАЛИ А ХОЋЕ СВЕ, ДА НЕ ПОМИЊЕМ МИЛОРАДА И ОСТАЛЕ...

Name

Ре василије

26.08.2016 10:28

Не знас ста цес јести а ходаш по кафанама и пијеш и славиш?

Name

неко

25.08.2016 07:50

Знам да се многим неће свидјети мој коментар. нема нових сукоба нема референдума о брчком сребреници напросто нема. оно што је штета за РС а плус за политичаре из Федерације оно што им је додик поклонио на длану је то тотално економско урушаване РС показивање западу колика смо вукојебина колики смо дивљаци склони сукобима. ајмо сад реално живимо у европи наравно геогравски дог дјеца политичара и стамбено и знате они су навикнути да живе у бечу без србства наравно у конфору се жив човјек све научи. зар није било љуски зар није цивилизациски правити Рс по мјери европских народа па да стручњаци сједну да ураде закон да 9 јануар буде празник свих грађана РС а не само нас Срба, зар нам се дан републике своди на крсну славу то треба објаснити, зар не би то требао бити празник свих зар неби ми требали ту сребреницу чувати боље од било кога другог цивилизациски је па погледајте њемце они се поситовјећују с жртвама док ми с режимом и политиком изолације. зар мислите да на западу па и истоку живе неписмени људи па незнају препознати ту политику. али гладнима се итекако може управљати а они који имају они су давно навикнути на европске,цивилизациске вредности. код нас је и даље већа вредност бити Србин него академски грађанин и интелектуалац, треба бити и србина али прво ово прво шта је србина ако је гладан ,незапослен, необразован,не заштићен здравствено и правно но дивљак у срцу европе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гамеиро

25.08.2016 11:16

Буразеру слазем се. Али коме овдје ти то објасњавас, то су полуљуди,..цаст изузетцима,..не вриједи

Name

Дуско

25.08.2016 07:50

Референдум нам доноси веце плате,пензије,фирма на сваком кораку браво миле кад си паметна глава покро све и навуко народ који је ко телад да гласа занекак датум и напали се фол бакир и бори се за бошњаке тобоже удар на државе какву државу и дјаво јадан ти је народ који се увијек мозе на магарцити са празним прицама хрвати цуте и колаце муте док ови миле и баки серу из дана у дан народ су телад који нема друге брига сем референдумом да се забављају!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

25.08.2016 07:52

Оставите се Додика овде није битан он као ни савез за промјене и њихове фотеље које су им најбитније.Мора се ово пресјећи некако прво химна па застава па дан Републике. Гдје је крај и шта је следеће што ће Бакир и та свита из медјународне заједнице предложити а наравно уставни суд усвојити. Дозовимо се мало памети око ових ствари несмије бити подјела ко је која странка и те глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бели...

25.08.2016 08:23

Химну и заставу је укинуо Милорад Додик за вријеме своје владавине у Сарајеву,само да се подсјетимо!

Name

Мики

25.08.2016 09:23

Управо тако...од њега је поцело промјена имена градовима, укидање симбола српске

Name

саво

25.08.2016 10:20

У Приједору је Марко укинуо грб и дан града Приједора!!!!!!!???????????????????????????????????????????

Name

Луне

25.08.2016 07:54

Додик све ово ради само да сацува своју гу.ицу од криминала! Скупстина је могла одбити одлуку суда и крај! Без референдума.Ја изаци нецу.Гласао сам за политицаре и нека они то рјесавају осим ако се не крију иза народа!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

25.08.2016 09:39

Брао има нас кои паметно размисљамо.

Name

Дон

25.08.2016 10:50

Јеси ли ти нормалан и знаш ли уопште шта је Уставни Суд једне државе?

Name

Лосе

25.08.2016 07:57

Па народе мој ви сте подигли руке и спустили гаце, нека узму данас дан републике сутра републику а за који дан и народ, вама је то ок само нека нема Додика. Свака цаст на размисљању. Засто неко од њих не промјени свој датум родјења?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

25.08.2016 08:26

Ово је могла скупстина да одбаци и крај.Референдум нам није требао,референдум треба само Додику ради опстанка СНСД-а и његових тајкуна,а народ је покрице!? Скупстина казе не прихватамо.одлуку суда и крај прице!

Name

Ре патриота

25.08.2016 10:12

Како је скупстина могла одбацити одлуку Уставног суда БиХ? Ајде објасни нам ту натприродну појаву!

Name

ре патриота

25.08.2016 10:34

Знаци кад стигне казна ти зовнес узу Фамилију а морес и сиру ако ти пасе и онда казес ми ово не признамо и проблем рјесен???

Name

Ре РЕпатриот

26.08.2016 06:00

А како це се провести резултати референдума? Зар неко стварно вјерује да Милорад Додик у Дану Републике види несто свето и битно?Цовјек је огрезли криминалац, без трунке савјести!Унистио нас је!Ми смо хрпа сиротиње која це и даље славити 9. јануар, а Милорад це захваљујуци "овцама" и даље бити ЦОБАН!

Name

српско

25.08.2016 08:02

Да ли је могуће да овај човјек не зна шта нам значи Дан Републике? Избриши себи из родног листа датум рођења па се запитај да ли уопште постојиш?

ОДГОВОРИТЕ
Name

јокс

25.08.2016 08:18

Не разумијем зашто би се Додик спашавао референдумом и од кога се то спашава.Уставни суд БИХ је са двојицом бивших функционера из СДА и са три странца зло ове државе.Од тога се морамо спашавати.

Name

Лаус

25.08.2016 08:28

Опет иста прица,добро је неко рекао,засто скупстина није игнорисала суд,одбила одлуку и крај,а не овако да убиру политицке поене и да се крију иза народа! Обицне п***е!

Name

Ре

25.08.2016 08:33

Ти си глуп ко Додик сигурно ти даје паре за пропаганду коте пита за родни лист

Name

Бањалука

25.08.2016 08:38

Рефередумом и изазивањем сукоба Додик се спасава од процесуирања и криминалног гоњења и зато злоуптребављава цијели народ укљуцујуци и опстанак Републике Српске.Засто скупстина Републике Српске није одбила одлуку Уставног суда БиХ и неби била ни прва ни последња која се није испостовала.Цовјек прави кавгу само да се сацува од затвора.Он зна ста ради јер другог избора нема,а ми стока треба да му јос и аплаудирамо!?

Name

Ре бањалука

25.08.2016 09:31

А како ти тата Бакир није изазвао сукоб самим предавањем дана РС на уставни суд? Шта му је сметао дан РС?

Name

Ре ре Бања Лука

25.08.2016 12:24

Бакиру смета РС,Додоку БиХ и зако вец 20 година.Видис да им је то главни адут за добијање избора на којег се ти упацас и такви као ти.Продрмај ту супљу главу,мозда несто из ње и испадне сто у њој не ваља.

Name

Оxy

25.08.2016 09:16

Јели ви стварно мислите да нам Изетбеговиц кроји судбину...да нам један обицни балија мозе укинути дан републике...СРБИ ОПАМЕТИТЕ СЕ...АКО МУ ОВО УСПИЈЕ,ОНДА ЦЕ ИСТО ТАКО УКИНУТИ И РС...ПА ВИ И ДАЉЕ ПАМЕТУЈТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Оxy

25.08.2016 12:17

Извини,али си коментаром показао да си прави дудук.

Name

ХТЦ ОНЕ

25.08.2016 09:50

ОСТАВИТЕ ОВАЈ ТЕКСТ ДА СТОЈИ ШТО ШТО ДУЖЕ, НЕ БИ ЛИ СЕ СВИ УПОЗНАЛИ СА САДРЖАЈЕМ ИСТОГ...ОДАВНО ПАМЕТНИЈЕ НИСАМ ЧИТАО... ДОДИК ЈЕ ДОВЕДЕН ОД СТРАНАЦА ДА СРУШИ СРПСКУ И ТО ПОЛАКО ЧИНИ...ЗА ВРИЈЕМЕ ЊЕГОВЕ ВЛАДАВИНЕ УКИНУТИ СУ СИМБОЛИ СРПСКЕ, ПРОМЈЕЊЕНА ИМЕНА ГРАДОВА ИТД ИТД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перица

25.08.2016 10:00

Тразили смо етонамга цео свет је против нас хахаххаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

МОЈА РЕПУБЛИКА! Заболи ме за реф. и уставним судом!

25.08.2016 10:11

У СРЦУ! - Тамо гдје најљепша се зора буди Часни и поносни живе добри људи Тамо гдје се рађа нашег сунца сјај Стамен, пркосан је мој завичај За њега сви се сад помолимо Другу земљу ми немамо У срцу мом само је један дом У срцу је велика моја република У срцу мом најљепша звијезда сја Моја република, Република Српска Тамо гдје су наши преци давни Име уписали у сваки корак славни Тамо гдје се рађа нашег сунца сјај Стамен и пркосан је мој завичај За њега сви се сад помолимо Другу земљу ми немамо У срцу мом је један дом У срцу је велика моја република У срцу мом најљепша звијезда сја Моја република, Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Настави сањати

25.08.2016 11:01

А када се пробудис погледас пасос, погледас лицну , возацку, новцанице/валуту и свугдје писе Босна и Херцеговина

Name

за пјесника

25.08.2016 11:06

Хеј пјеснице са коврдјавом косом ,цуцни мало па забоди носом.

Name

за пјесника вол.2

25.08.2016 11:33

крајње патетицно :)

Name

Шарке

25.08.2016 10:37

Ала брате,доста ми је ових БУКА-дзија,сваком су лонцу поклопац.Засто се нису огласавали када је уставни суд ове квазидрзаве покусао укинути дан Републике Српске,него су сацекали сљедецу сензацију од вијести,па удри тамбурати о њој.РЕПУБЛИКА СРПСКА ЗАУВИЈЕК!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре папак

25.08.2016 11:56

А да ја тебе питам где је био референдум за грб и химну , двије много вазније ствари за РС од дана РС, е па није га било да ти кажем јер је тада Додик био у власти на нивоу БИХ...

Name

Кики

25.08.2016 10:58

Ма ниста то јос није , ово је само поцетак. Ал среца, не боли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалука

25.08.2016 11:16

Кратко и јасно...не излазим на референдум...а онај ко позива на исти,ако мисли да сам издајник због не изласка на референдум нека показе своју војну књизицу наспрам моје! Сит сам висе дизања тензија,пустите народ да (назалост) презивљава

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост-ртвбн

25.08.2016 11:54

ре,бањалука референдум је само питање дали се зели да у РС има других нација осим (православне) ? Ако је ДА онда јан 9 погресан датум и треба се изаци на референдум и казати НЕ ,,, за љеп однос комсија изабрати други датум и зивот иде даље,, и доказати глупим политицарима да нисмо њихове лутке висе НИКАД ...

Name

Ре гост

25.08.2016 15:37

РС има Дан Републике и тачка

Name

Тако је

26.08.2016 11:48

Сад се фино п..ери на своје најбоље године,које си провео у рову, и немој изаци на референдум.Прави си патриота.Такви попут тебе, који изједнацавају Милу са РС, це нас и унистити.Васа пасивност. Активни борац 5. козарске.

Name

РС цијела из два дијела

25.08.2016 11:27

Видјети број 8.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

25.08.2016 11:56

Када се ради о српским интересима онда се сви огласавају и паметују, а када се исламски терористи врацају са ратиста по Сирији и овде изводе терористицке нападе онда сви цуте. Срби ако се не уједине надрљали су како год да окренес.

ОДГОВОРИТЕ
Name

?

25.08.2016 12:25

Ко то паметује? Од кога ће то Срби да надрљају?Зар ти стварно вјерујеш да сви Срби мрзе ?

Name

Ре

25.08.2016 12:47

Твој коментар говори довољно о твом познавању било цега...

Name

Девијант

25.08.2016 11:59

Они што су својој дјеци обезбједили кредите и позапошљавали по републичким и државним институцијама.Они што су државне фирме сравниле до темеља због сопствене похлепе. Они сада штите Републику Српску?Како такви људи могу да воле било шта осим себе и својих џепова.Како такви људи могу да штите било шта осим себе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

батко

25.08.2016 13:08

Треба изаци на референдум овај и следеци кад буде за одвајање Р. С. Од федерације

Name

Жељко

25.08.2016 17:57

Ти си се већ одвојио сам од себе,глупане.

Name

Анте

25.08.2016 12:44

Бирате неспособне политицаре који нису у стању се за вас ниста изборити и онда пребацују одговорност на вас, па кад додју последице онда вас референдумом зацепе.Размислите сами моји драги Срби!.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко

25.08.2016 12:56

Цуј стварање унитарне БиХ...па има ли ста унитарније од РС-а. Срби не могу да схвате да би дан РС-а славили и без референдума, само у овом слуцају имаце јос и Милета на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

КоБац

25.08.2016 13:06

Додик легенда бољи је од Милошевића

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxxxxx

25.08.2016 13:10

Па дале сте свесни да нас мрзи цео свет а ви опет нас гурате јос дубље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Магистра витае

25.08.2016 13:29

Самодоприноси о референдумима, општинског, регионалног па и ширег нивоа, својевремено су имали неки смисао, корист за заједницу и човјека. Ови послије су били увод у почетак или наставак рата, у погибије и страдање народа, избјеглиштво и бескућништво, пропаст и очај, биједу и безнађе. Тако и ови што се као бајаги наговјештавају, са којима се млати и млцара, а којих нити ће бити, нити имају смисла, нити требају. Само су нечије к. даворије, требају за спашавање војника али не рајана, за спашавање банде робије и правде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

иван

25.08.2016 13:38

ПА НИЈЕ БАЈА ПУЦО У РАТУ,ПА МОРА У МИРУ,БАНДА ЦРВЕНА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маша

25.08.2016 13:40

Додикове глупарије се мени допадају. Он тура нос и тамо гдје неко неби ни ОБ - уложак. А зашто су му глупарије добре из разлога да ће баш он испровоцирати Конференцију са Дневним редом: "ДЕЈТОН 2". Само напред Додик имаш моју подршку...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ригхт

25.08.2016 20:54

Управо то. Миле ради лавовски посао

Name

Недај се лаве

25.08.2016 15:03

Нисам србин али подржавам Додика.Не дај се Милораде издржи још коју годину па да поново живимо у нормалној држави.Добри људи свих нација су уз тебе алеее алееее.... руси их руси их алее алее а ле але.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андјеомм

25.08.2016 15:17

Текст глуп какве небулозе.Референдум је демократско изразавање народа и градјана и ста је лосе у томе.Да је Бакир паметан био неби се на референдум ни излазило овако цемо сви на референдум па нека господин Бакир објасни својима како је то могуце да Република Српска има референдум.Све це бити боље послије неце висе бити набусити и својатати оно сто је Дејтон направио а то је 49-51% и то је давно разграницено.Свугдје пису табле Добро досли у Републику Српску.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

25.08.2016 16:45

Цијела из два дијела

Name

Птица

25.08.2016 17:10

Табле 'Добродосли у Српску' су знак дрзавности

Name

Ре Андеомм

25.08.2016 18:24

Да ли је текс глуп или није зависи од перцепције цитаоца. За тебе би било паметно да порадис на свом правопису, који такоде говори о твојој перцепцији свеукупних односа

Name

Психијатар

25.08.2016 19:32

Његов поглед на слици говори све! Ако не буде Референдум, готов је! Зна он то сам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звонко

25.08.2016 20:25

Па људи моји ако непасе тај датум зато сто је за један Дан Дан републике и крсна слава па ниста једноставније за ријесити раздвојити један од другог датума и то је то свака будала би то знала рјесити без референдума поздрав

ОДГОВОРИТЕ
Name

мики

25.08.2016 21:08

Датум крсне славе не мозес промјенити јер је он стотинама година исти, а датум Дана РС се не мјења ради нецега сто се зове 'инат' !!

Name

Нн

25.08.2016 22:25

Клинтонова заврсава посо сто је поцео муз

Name

Има рјешење

26.08.2016 06:11

Ето, нема буде Први април. И његови напори су усмјерени у том правцу. И не од јуче, траје то..

Name

Дуско Здрале

25.08.2016 21:25

Матицу, Оно сто јес, јес...."серес" много! Нема никакве користи од твог свадјалацког назовимо га радног пискарања,писес небулозе по налоге твоих ментора,престани да "прдуцкас" ради несто конкретно. Позззззз ☺ из Цикага!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ади

25.08.2016 23:54

Ама ,Свака ти је златна ,сто си написао ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Галеб

26.08.2016 02:45

Боље револуција И хапсење неко криминалаца И плацкаса него цео народ да страда Као 1992

ОДГОВОРИТЕ
Name

тузлак

26.08.2016 05:15

после јебања нема кајања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирни

26.08.2016 06:19

Свака цаст, само је проблем како овај текст скратити И послати гласацима

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауслендер

26.08.2016 06:56

ЕУ је Баје и Његове РС пун к..ац и ово је разлог да му кажу; Хоћете прегласавање онда БиХ има право прегласавањем донијети одлуку о химни, грбу, застави, језику итд. Могу чак референдумом донијети одлуку о преустроју и централизацији државе. Нису џабе у Сарајеву навијали да Баја дође на власт у РС, знали су да нико не може унштити РС него срби (Баја) сами.

Name

Ре Ауслäндер

26.08.2016 10:37

Ма ста нам наприча то и жив оста. Држ се ти те Швабије и сањај о Босни сваку ноћ и како је унитарна и да нема Срба.

Name

која

26.08.2016 16:58

Опет Босић нема храбрости да каже јели за референдум или не,има ли он активну политику или је пасивни политичар који само даје изјаве у којима доминира фрустрација од Додика.Никад Сдс са Босићем и Тадићем неће до побједе.

Name

мами

26.08.2016 07:25

Сами пали, сами се убили! Ма ја!

ОДГОВОРИТЕ
Name

мркоњиц град

26.08.2016 11:02

Засто новинаре цуте о јуцесњој погибији радника у кругу фабрике Рс силикон

ОДГОВОРИТЕ
Name

иллуминат

26.08.2016 13:19

Овим потезом Додик испитује српску јавност каква ће бити излазност грађана на локалне изборе, ако буде добра он опет побјеђује мислим да је опозиција у шах мату, ако му ово прође, 2018 иде на раферендум о самосталности, то му пролази и он остаје неприкосновени владар српског народа у РС-у доживотно, и онда му син може наслиједити трон послије., Нико га неће скинути, типична јеврејска логика. Само ако референдум не прође без обзитра на ову сада реторику Бакир - срби, опозиција мора ризиковати и жртвовати референдум да Додик не побиједи, иначе више неће бити опозиције, опозиција не смије изаћи на референдум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

роки

26.08.2016 16:27

Побјеђује Додик (Градишка, Србац, Дубица) без обзира на твоје манипулације излазношћу.

Name

Ре: Роки

29.08.2016 11:25

Пропаст за српски народ

Name

Бања лука

26.08.2016 17:24

Ма људи овај баја це нас у уци у рат и ста онда, он у сверц а ми у ров,треба га под хитно зауставити

ОДГОВОРИТЕ