Јагодић незаконито директор ШГ „Сјемећ“?

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Милорад Јагодић незаконито је, према мишљењу тужитеља, директор ШГ „Сјемећ" из Рогатице јер је, са 44 године радног стажа и 65 година живота, још прије 3 године морао бити у пензији.

Република Српска 24.08.2016 | 20:34
Јагодић незаконито директор ШГ „Сјемећ“?
Тужба против Јавног предузећа „Шуме Српске" и народног посланика у Народној скупштини Републике Српске Милорада Јагодића поднесена је Основном суду Соколац због тога што Јагодић са преко 44 године у радном односу и навршених 65 година живота и даље обавља функцију директора ШГ „Сјемећ" из Рогатице.



Јагодић ову функцију обавља упркос рјешењу инспекције рада да му радни однос мора бити прекинут у мају мјесецу 2015. године због више од 40 година радног стажа, односно упркос закључку инспектората да му се крајњи рок за прекид радног односа продужи најдаље до 31.12.2015. године, али да тада мора ићи у пензију.



У тужби се позива још и на мишљење Министарства рада и борачко-инвалидксе заштите према коме је Милорад Јагодић у пензији морао бити још прије три године јер: „лице које је навршило 41 годину пензијског стажа не може бити ангажовано по основу уговора о раду, нити по основу менаџерског уговора".

У приједлогу пресуде тужитељи траже да се менаџерски уговор број 01-5393/15 од 25.09.2015. године по коме је Јагодић ангажован у „Сјемећу" поништи јер је супротан одредбама Закона о раду и правно ништаван. Тужитељи, такође, у приједлогу пресуде захтијевају да ЈП „Шуме Српске" буде надокнађена штета настала овим уговором.



Тужитељи се позивају на Закон о раду Републике Српске према коме сваки радник након 40 година рада и 65 година живота стиче услове за пензију и не може остварити даље право на рад. „Према одредбама ЗОР-а за директоре важе исте законске одредбе као и за остале запослене" каже се у тужби и додаје „Уговор који је сачињен противно позитивним законским прописима је незаконит, односно асолутно ништаван".

Према информација од лица блиских Пореској управи РС рубрика „одговорно лице" код ШГ „Сјемећ" Рогатица стоји – празна. С друге стране извори из „Сјемећа" тврде да Јагодић, упркос томе, потписује сву финансијску и другу документацију предузећа својим именом и презименом, као одговорно лице, и овјерава печатом фирме.

Поред тога што је директор са навршених 44 године рада и 65 година живота и народни посланик, Јагодић је још и један од сувласника предузећа „Агрокомбинат" из Рогатице које је приватизовао вршећи функцију директора тог предузећа, а из кога је након приватизације отпуштено преко 250 радника, а имовина предузећа вриједна око 14 млиона КМ се данас распродаје и уништава.



Изигравање и пркошење законима Републике Српске од стране посланика Милорада Јагодића и руководства ЈП „Шуме Српске" упућени доводе у везу са политичким злоупотребама и чињеницом да је Јагодић предсједник ОО СНСД-а Рогатица и кандидат ове странке за начелника општине Рогатица на октобарским изборима.



О свим незаконитостима које су наведене у тужби у више наврата упознати су сви надлежни органи Републике Српске, почевши од инспекцијских и полицијских органа, до тужилаштава, али се њихово нереаговање доводи у везу са јаким политичким притисцима којима су изложени од стране власти предвођене СНСД-ом чији је Јагодић члан, посланик, и шеф Општинског одбора Рогатица.

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

модричанин

24.08.2016 19:26

Неби он то био ал нема нико други па се јадан жртвује за наше боље сутра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛОС

24.08.2016 19:47

О ЈАГОДИЦ ДОДИКОВ КРИМОС,ДОЗИВОТНО ДА КРАДЕ,ГОНИТЕ ГА,БАГРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Романија

24.08.2016 19:54

Да је радио у руднику,Бога би молио да сто прије иде у пензију,овако му је добро.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

24.08.2016 19:57

Јадан он мисли да се без њега не мозе шта ће јадан да јос узме узме који милион

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатичанин

24.08.2016 20:15

Не дирајте човјека, јесте да је недавно купио стан и кућу у центру Рогатице и ново ауто, али је започео вилу у Будви, знате ли ви колико му још треба пара да је заврши?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суграђанин

25.08.2016 08:46

Треба му 4 године новог мандата у општини за завршетак куће у Будви. Ако волиимо Рогатицу морамо свима рећи шта нам кандидат планира и чиме се бави...па нек народ бира.

Name

како коме

24.08.2016 20:21

Све је по закону, пустите човјека кад може да ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ајте на ростиљ

24.08.2016 20:54

Страшно шта човјек ради и како се понаша. Човјек је умислио да је господар зивота и смрти, обично овакви заврше неславно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВАСИЛИЈЕ

25.08.2016 07:15

Карактеристика црвене банде: образ-ђон. Додијали и Богу и људима. Овај је уништио Агокомбинт, 300 поодица остало без хљеба, он продао силу пословних простора по Сарајеву, сада крчми шуму-народно богатство, фризира финансијске извјештаје...и све му мало! Скидајте се више народу са леђа, ако не милом, онда силом, не изазивајте, багро лоповска!

Name

Страшно

25.08.2016 10:37

Гдје почиње БиХ, ту престаје логика.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бране Бојевић

25.08.2016 18:15

Милорад је Краљ. Заједно криволовимо. Марић он и ја. Није њему до мјеста начелника. Требало би му смо мало пара да заврши кућу у Београду. Кад би му неко дао он се не би ни кандидовао.

ОДГОВОРИТЕ