Кћерка Боже Љубића слупала службени ауто

Амбасадор Лидија Љубић-Лепине, шеф мисије БиХ при организацији УН у Женеви, почетком јула ове године слупала је службено возило мисије, али је све заташкано.

Босна и Херцеговина 24.08.2016 | 18:45
Кћерка Боже Љубића слупала службени ауто
Према непотврђеним информацијама, амбасадор Љубић-Лепине, познатија и као кћерка Боже Љубића, некадашњег лидера ХДЗ 1990, користила је службено дипломатско возило и у приватне сврхе, међутим још није до краја јасно под којим околностима се догодио овај удес са тоталном штетом, будући да је хаварију имала први дан викенда, у суботу, 2. јула.

Информацију о саобраћајној незгоди "Независним" су потврдили и у сједишту бх. дипломатије у Сарајеву, међутим они тврде да је у вријеме незгоде возило кориштено у службене сврхе.

"Саобраћајна незгода догодила се у Женеви 2. јула, док је возилом управљала амбасадор Луција Љубић-Лепине. У вријеме незгоде возило је кориштено у службене сврхе. У удесу није било повријеђених, али је настала материјална штета. Она је о удесу информисала сједиште Министарства спољних послова БиХ и доставила писмену изјаву", наводе из Министарства.

На питање које је возило слупано, одговарају како је ријеч о хонда акорду.

"Од стране вјештака осигуравајућег друштва констатована је тотална штета на возилу, чија је процијењена вриједност 10.185 швајцарских франака (око 18.200 КМ). Амбасадор је информисана да ће осигуравајућа кућа, по окончању процедура, исплатити штету за уништено возило у износу процијењене вриједности", наводе из Министарства.

Ипак, "Независне" нису могле да дођу у посјед записника о овом удесу, будући да га, како тврде из МВП-а, ни они још немају.

"МСП БиХ је од мисије у Женеви затражио комплетан извјештај, са полицијским записником и записником осигуравајућег друштва о процјени штете и исплати штете. Како МСП још не располаже траженом документацијом, нису могле бити предузете потребне активности по овом питању и испитана евентуална одговорност за насталу штету", појашњавају из МСП-а те додају како ће то учинити након што им буде достављена документација.

"Независне" су покушале да ступе у контакт и с амбасадорком Луцијом Љубић-Лепине, али она није одговорила на позиве.

Најприје су у мисији казали да је на састанку и да назовемо касније, упитавши нас шта је тема разговора, а када смо касније назвали, била је и даље на састанку.

Подсјећамо, Предсједништво БиХ Љубићеву је на ову позицију именовало у марту 2015. године, у пакету заједно са још двадесетак дипломата који су постављени у представиштва широм свијета, а она је у мисији у Женеви наслиједила Милоша Прицу.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Анте

24.08.2016 19:42

Јели то бозе љиге и он укрувио церку битно даје се сликала у цркви видим само одају по црквама невјерници се уватили бога ј...о и он

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е,да

24.08.2016 22:19

Па, заташкано, није ово Шведска да слиједи ОСТАВКА, због вожње након 2 чаше вина- без "удеса"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

24.08.2016 22:49

Е мој Анте, сви су балканци исти...част изузецима (али они нису у политици).

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маса

30.08.2016 03:15

Управљала слузбеним возилом у слузбене сврхе у суботу навеце?!

ОДГОВОРИТЕ