Од старијих младима: Савјети за бољи секс

Старији људи воле секс. То је тако зато што су и они, исто као и млади, људска бића, а људска бића генерално уживају у сексу с другим људским бићима.

Занимљивости 24.08.2016 | 11:25
Од старијих младима: Савјети за бољи секс
Старији људи воле секс. То је тако зато што су и они, исто као и млади, људска бића, а људска бића генерално уживају у сексу с другим људским бићима. Много је забаван и осећај је сјајан, добар је за наше кости, срце и душу. Тако да не изненађује да један недавни извештај открива да је 26 процената људи изнад 60 година у Великој Британији несрећно у животу зато што немају довољно секса. Шта више, испоставља се да је недостатак секса у каснијем периоду живота већа мука од тога што су по цео дан код куће, живе релативно запуштено, и што им је партнер умро.

Резултати студије Универзитета у Манчестеру из 2015. откривају да је 54 посто мушкараца и 31 посто жена старих преко 70 година сексуално активно, али за преостали постотак је сигурно фрустрирајуће то што су накупили све те силне деценије сексуалног искуства, а то им више није ни од какве користи. И пошто се о коитусу никада не зна довољно, питали смо неколико људи који имају више од 60 година (или ту негде) да са нама поделе нека од својих искустава, да нам дају најбоље савете о сексу и испричају нам како се секс мењао током њихових живота.

Сју, 67


Фотографија: Агњешка Чаброс за часопис 'Каталог'

Крајем шездесетих су у Британији мушкарци још увек имали сву моћ, па су они били ти који су позивали жене да изађу, и људи су одлазили на догађаје као што су балови. Али такође је постојала и радикална група хипика који су се појавили и организовали оргије с марихуаном, есидом и секси плесачицама.

Мушкарци нису били превише искусни у сексу, зато што нису имали искустава са женама које су биле напредније по питању сеска. Зато су жене мислиле да је све што они раде у реду, зато што су само то и знале. А пошто су млади живели код куће, с родитељима, није било прилике да изађу и имају бестидан секс, и да експериментишу на поду кухиње. Промене су почеле средином шездесетих, зато што је музика постала битан показатељ онога што је другачије. Али било је то чудно време, зато што је све време постојала велика конзервативност – жене су у то доба још увек писале куваре и плеле, забога. Али онда су се појавиле гомиле есида, и то је људима дало слободу да кажу,

„Нећу да се удам, нећу да имам децу, нећу да се заробим и да будем домаћица; уместо тога, наћи ћу посао и путоваћу по свету". Седамдесетих година смо моја сестра и ја живеле у једном приморском граду, па смо годину дана сваке вечери могле да имамо секс с другим момком и стекнемо искуство. Људи су са седења код куће и вечере испред телевизора прешли на непрестане изласке и плес, и карали су се колико год су могли.

Најбољи начин да научиш нешто о сексу је да изађеш и имаш што више секса. Свакоме бих посаветовала да изађе и насумично покупи некога. Људи такође треба и да разговарају о стварима, зато што за то не постоји замена. Дефинитивно треба да практикују мастурбацију, зато што је и то вештина своје врсте. Мораш тачно да знаш шта желиш, и мораш да знаш шта ти се дешава у телу. И ако си са партнером од кога те не заголицају табани, онда си са погрешном особом и мораш да је оставиш, зато што секс диктира то каква ће веза бити.

Такође мораш да волиш своје тело и да га на сваки могући начин истражујеш. Чак и теме главе; све. Такође мораш да будеш добро информисан о сексуалним играчкама – свако би требало да оде у Амстердам, јер су тамо секс шопови најбољи, и сјајно је! Важно је и имати секс са припадницима истог пола – свако то треба да проба барем једном у животу, али генерално треба имати много секса за једну ноћ. И на крају, свако би требало да се игра везивања у неком тренутку. Са правим партнером, то може да буде невероватно. О да, и сви би требало да се снимају како имају секс. Ако ниси напаљен, немој то да радиш. То је једино правило у сексу.

Лео*, 59

Људи су увек упражњавали секс – сумњам да људи данас раде било шта што није радила и генерација пре нас, или генерација пре те, или пре те, и тако даље. Не мислим да се променио ни начин на који се људи забављају – људи и даље одлазе на исте врсте места и прибегавају истим глупостима.

Али променио се начин на који људи проналазе партнере. Апликације као што је Тиндер омогућују да пронађеш партнера седећи у фотељи, што је већини у реду, претпостављам, али то на неки начин квари игру. Мислим да је најбољи део забављања узбуђење током освајања, суптилност флертовања и ризик да је она можда већ у вези. Са Тиндером је све то нестало. Како досадно!

Ја сам у и животу имао много среће. Не желим да звучим као потпуни сероња, али ја никада нисам имао проблем да нађем рибу, и у сексуалном смислу сам радио све што може да се замисли. Ако могу да понудим неке бисере мудрости млађим мушкарцима, то би било ово: порнографија није стварност. Жене које ћете упознати у стварном животу нису порно звезде, и секс није онакав каквог га приказују у порно филмовима. Не журите с партнеркама, и немојте да будете сероње.

Џо*, 60

Када је крајем шездесетих уведен летњи школски распуст, моје другарице и ја смо се састајале, одлазиле у паркове, дружиле се с дечацима и љубиле се с њима у жбуњу. Састајали смо се са момцима у омладинском клубу и дружили се, а после бисмо ишли у клубове, ако би нас пустили, зато што понекад нису проверавали колико имаш година. Долазили смо рано а враћали се кући у глуво доба, зато што смо прво од разних јастука, плишаних играчака и перика правили своје контуре у кревету, да наши родитељи не би сазнали, зато што су били хришћани, и одлепили би. Али момци су нас увек пратили до куће. Никада није било ни говора о томе да би могли да нам учине нешто лоше, јер једноставно није било такво време. Колико год да си далеко живела, момак би те испратио.

Тада је све било другачије; ја сам први пут затруднела са 16 година, па смо почели веома млади, иако наши родитељи то нису желели. У то време нам је било битно да кршимо правила и радимо оно што желимо. Обукла бих најбољу хаљину, нашминкала се и кренула! Таква су била времена – тада је све било лакше, и нико се није плашио тога шта би могло да му се догоди, зато што је било мало вероватно да би ишта и могло. Човече, некада смо се добро зезали.

Али ствари су сада много другачије – ми смо могли да будемо слободни и да радимо шта год пожелимо, али људи сада морају да буду много пажљивији. Ових дана стално слушам неке хорор приче, и пожелим да кажем унуцима да не излазе с незнанцима и раде оно што сам ја радила, зато што се то више не сме.

Ако нађеш некога ко ти се допадне, с ким се слажеш и међу вама постоје варнице, обавезно користи заштиту! Или пилулу, ако сте дуго заједно, и знаш с ким је та особа била. И говорите једно другоме шта вам се допада, а шта не – то је веома важно. Када сам ја затруднела, пре тога сам имала секс свега пар пута, и тада ми се чак није ни толико допадао. Тако да немојте да настављате да радите нешто што вам не прија и за шта мислите да није оно право, а не остављајте пријатеље ни због кога. То су најважније ствари! То мени није било ни на крај памети када сам се зезала унаколо, зато што нико није причао о томе, али ето, тако вам је то.

Рон*, 59

Данас је људима дефинитивно лакше да дођу до секса. Људи су се и раније забављали, али било је тешко доћи до секса ако не постоје изгледи за трајнију везу. Видим да данас заиста није битно да ли људи упражњавају секс, чак и ван везе. Вероватно се више ради о пожуди, или убеђују себе да постоји међусобна физичка компатибилност.

Лака доступност сексуалних услуга преко интернета је такође променила ствари за многе људе, који сада могу да плаћају за ванбрачни секс, на пример. То је на неки начин извитоперило лепоту секса, а више није увек и боље, по мом мишљењу.

Што се тиче сексуалних савета, не журите само због физичке привлачности и пожуде. Размишљајте и о могућим последицама. Али оно што је најважније, можете да уживате у квалитетном сексуалном животу и када није најбитнија ствар у вези. Волите, живите, смејте се, и уживајте у вези.

*Имена су измењена у складу са мирним начином живота појединих субјеката.

Извор: Вице

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Муња

24.08.2016 12:24

Вибратор и оплети деда несме вијагре а ништа од ћуне

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вибратор

25.08.2016 23:01

На сваком ћошку камера. Не смију они то.

ОДГОВОРИТЕ