Велшанин направио старт ''за затвор'', али стварно!

Играч велшког Рексама, Николас Вилијамс, осуђен је на годину дана затвора пошто је клизећим стартом противнику сломио ногу!

Фудбал 24.08.2016 | 17:00
Велшанин направио старт ''за затвор'', али стварно!
Вилијамс је прошлог октобра, када је наступао са Сефн Албион, изнервиран одлукама судије, односно стартовима Ендруа Барлоуа, одлучио да преузме ствар у своје руке.

После пола часа игре у дуелу са АФЦ Бринфордом, залетео се и дивљачки уклизао Барлоуу – сломивши му ногу, а присутни су рекли да је лом био толико ушасан да су "играчеви прсти додиривали колено".

Меч је недуго затим прекинут.

Суд у Карнарфону једногласно је пресудио да је у питању био намеран старт и осудио двадесетшестогодишњег Вилијамса на 12 месеци затвора.

Тужилац Елен Овен супротставила се Вилијамсу, упитавши га – "Желео си да га повредиш, зар не?".

"Како је меч одмицао био је све беснији и беснији, почео је и да виче на мене. У једном тренутку, угледао сам га како ми долази са десне стране... Покушао сам да га прескочим и избегнем старт. Нажалост, нисам успео да скочим довољно високо како би то учинио. Само сам осетио његове крампоне на средини цеванице. Свега што се сећам јесте моја нога која ландара и 'улази' у земљу", рекао је Барлоу.

С друге стране, Вилијамс је покушао да се оправда, рекавши да је у питању несрећан случај.

"Била је то несрећа. Само сам нешто јаче ушао у дуел и нога му је пукла. Устао сам и само сам чуо како вришти", истиче Вилијамс, док судија меча Марк Стоукс није имао дилему.

"Био је то највероватније најгори старт који сам видео од када се бавим послом судије. То чак није био ни старт, већ ударац. Није било намере да се дође до лопте", каже Стоукс.

За крај, према адвокатима оштећеног, Барлоу се и даље није вратио на терен – ни после десет месеци опоравка – уграђени су му шрафови у ногу, а каже да често има кошмаре како му нога 'ландара са једне на другу страну.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар