Животна лекција коју морате примјенивати!

Мама Еми Бет Гарднер научила је своју ћеркицу веома важну животну лекцију помоћу пасте за зубе. Ево о чему је реч.

Занимљивости 24.08.2016 | 07:59
Животна лекција коју морате примјенивати!
Поносна мама разговарала је са својом ћерком Бреоном вече пре него што ће њена једанаестогодишња ћеркица кренути у школу.

Еми је на друштвене мреже поставила фотографију пасте за зубе, уз објашњење зашто је рекла ћерки да целу тубу пасте истисне на тањир.

"Моја ћерка сутра креће у школу. Купили смо нове униформе, изненадили је новим ранцем. Али, вечерас смо пре спавања имали још један задатак, много важнији од осталих", почела је причу мама.

Она је својој девојчици дала пасту за зубе и тражила од ње да је истисне на тањир.

"Када је то урадила, смирено сам је питала да сву пасту врати у тубу. Говорила је: "Али, не могу то да урадим", и "Неће бити исто као пре". Сачекала сам да каже све што има, а онда сам изнела поенту: "Сећаћеш се ове пасте за зубе до краја живота. Твоје речи имају снагу живота и смрти. Када кренеш у школу схватићеш која је тежина твојих речи. Имаћеш прилику да изговориш речи којима ћеш некога повредити, понизити, оклеветати.

Такође ћеш имати прилику да користиш речи које ће друге излечити, охрабрити, инспирисати, показати им да их волиш. Баш као паста за зубе, једном када речи изађу из твојих уста, не можеш да их вратиш назад. Пажљиво бирај своје речи, Бреона. Када други не воде рачуна о томе што говори, ти пази шта причаш. Сваког јутра изабери да из твојих уста излазе само позитивне речи. Нека те људи знају по нежности и саосећању. Искористи свој живот да удахнеш живот свету којем је тако очајнички потребан. Никада, никада нећеш зажалити што си изабрала љубазност", испричала је мајка.



Порука ове маме ћерки је објављена на Фацебооку, подељена је више од 713.000 пута и наишла је на позитивне реакције људи.

"Одличан савет! Деца у школи могу да буду веома сурова, било би лепо када би сви родитељи овако разговарали са својом децом",написала је Иви Мекаду.

Ипак, било је оних који су негативно коментарисали овај потез маме Еми, сматрајући да је "одавно требало своју ћерку то да научи". Међутим, оно што не знају је да су Еми и њен супруг усвојили Бреону пре две године, када је девојчица имала девет година.

Коментари / 0

Оставите коментар