Језива прича мајке која је бринула о болесној кћерки

Седам година мајка и ћерка су живеле су у малој кући у Спрингфилду. Неговале су добросуседске односе, а једном кад бисте их срели било је немогуће их заборавити.

Свијет 24.08.2016 | 07:56
Језива прича мајке која је бринула о болесној кћерки
Мајка, Ди Ди Бланчард имала је 48 година. Пријатељски настројена, увек је волела одећу у веселим бојама. Људи који су је познавали говорили су да је увек имала времена за туђе проблеме. Њена ћерка Џипси Роуз била је везана за колица од малих ногу, често је јела на сламку, а повремено је Ди Ди морала да јој доноси боцу са кисеоником. Није имала посао зато што се бринула о болесној ћерки, а ако бисте је питали од чега Џипси болује, имала је спреман низ болести, од епилепсије до генетских мана.

Бескрајни здравствени проблеми оставили су трага на Џипси, а иако је била угодан саговорник, Ди Ди је увек говорила да људи треба да буду опрезни зато што ћерка има оштећења мозга која су резултирала успореним менталним развојем.


Фото: Yоутубе/Принтсцреен

"Ми смо као пар ципела. Једна без друге никако не иде", рекла је једном приликом Џипси.

Неколико година раније све су изгубиле у урагану Катрина. Хуманитарне организације и добродушни појединци помагали су колико су могли, а њих две, упркос проблемима, одавале су утисак савршене породице. Делиле су добро и зло, а заједно су користиле исти Фејсбук профил.

Међутим, једног дана, средином јуна прошле године, освануо је чудан статус.

"Та кучка је мртва!"



Био је 14. јун, а коментари су почели да пристижу готово одмах. Већина је била забринута, треба ли неко да зове полицију, шта ако је само неко хаковао њихов рачун. Да нешто није у реду показао је следећи статус. "Разрезао сам ту дебелу свињу и силовао њену невину ћерку... Вриштала је тако гласно ЛОЛ".

Комшиница Ким била је међу првима који су реаговали. Назвала је Ди Ди, али нико се није јавио. Супруг Дејвид препоручио је да одмах оду до њихове куће да провере је ли све у реду са мајком и ћерком. Окупљени суседи почели су да се брину. Полиција је дошла, али им је требао судски налог за улазак у кућу. Дејвид је ушао кроз прозор, али су све ствари биле на свом месту. Чак и инвалидска колица су била на свом месту, што је само повећало забринутост. Како ће се само кретати особа која је читав свој живот привезана за колица, питали су се забринути суседи.


Фото: Yоутубе/Принтсцреен

Коначно, полиција је уз судски налог ушла у кућу. Ди Ди су пронашли у спаваћој соби. Умрла је од убода ножем и била је мртва већ неколико дана. Од Џипси није било ни трага ни гласа.

Већ идућег дана је Ким организовала бдење и прикупљање новца за сахрану Ди Ди, а можда и Џипси. Свако се бринуо због ње и сви помишљали на најгоре.

Полиција је кренула с прикупљањем доказа, а први траг дала им је комшиница Алија Вудманси. Она је рекла да Џипси има тајни профил на Фејсбуку где комуницира с дечком кога држи у тајности. Николас Годеџон и Џипси познавали су се две године. Били су заљубљени, а њему није сметало што је Џипси везана за колица. Већ су размишљали о породици, чак су се и договорили како ће им се деца звати.

Идућег дана полиција је отишла до Николасове куће. Он се предао. Џипси је била с њим, жива и здрава. И то је управо највише запрепастило све.

 "Ствари нису увек онаквима каквим се чине", рекао је шериф Спрингфилда следећег јутра.

Џипси није користила инвалидска колица откако је изашла из куће. Нису јој никада ни биле потребне. Могла је потпуно нормално да хода. Ни лекови јој нису били потребни. Коса, иначе потпуно обријана, почела је да расте. Ди Ди јој је читавог живота бријала главу како би људе уверила да је болесна и говорила јој је: "Ошишаћемо те, ионако ће то све да отпадне".



Инвалид, успореног развоја и привезан за колица од пре само неколико дана, трансформисао се у релативно нормалну и интелигентну особу. Све је била чиста лаж.

Претпоставља се да је Ди Ди, односно, Клодин Бланчард, годинама измишљала дијагнозе и давала лекове малолетној ћерки. Сматра се да је Џипси давала таблете за смирење како би остављала утисак мало успореног детета. 

Читава прича је готово немогућа за поверовати. Неколико пута су јој оперисани очни капци зато што је мајка говорила да има проблема с трептањем. Мајка је на чудан начин манипулисала ћерком, али и све остале убедила да је девојка болесна.

 Годинама је водила ћерку код лекара тврдећи да има гомилу здравствених проблема. Иако су резултати увек показивали да је девојка потпуно здрава, нико није реаговао. Такође, Ди Ди је као вешт манипулатор и преварант живела и под другим именима и селила се неколико пута са ћерком. Џипси је од рођења трпела невероватно злостављање.

Током суђења испоставило се да је Николас убио Ди Ди, али Џипси прихвата део кривице. "Мораћу да живим са тим што сам направила. Погрешила сам", рекла је.


Џипси Бланчард и Николас Годеџон, Фото: Yоутубе/Принтсцреен

Пребачена је у затвор, нагодила се с тужиоцима и тренутно је на одслужењу десетогодишње затворске казне због убиства мајке. Њен адвокат каже да је право чудо како се опоравља.

"Већина мојих клијената изгуби тежину у затвору. Џипси је добила више од 7 килограма у последњих 12 месеци", испричао је Мајкл Стенфилд.


Џипси Бланчард, Фото: Yоутубе/Принтсцреен

"Мајка ме је научила да лажем, а ја не желим да лажем. Желим да будем добра и поштена особа", испричала је Џипси своје планове за будућност.

Иако се налази у затвору, Џипси је казала да никада пре није осећала већу слободу.



Извор: Буззфеед/Еxпресс.хр

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

амерканац

24.08.2016 12:12

Болесна нација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

24.08.2016 16:13

Али нису сви. Велика је то земља.