Славко Петровић из бијељинског Радника у Жељезничар!

Српски стручњак напустио клупу Радника и преузео сарајевски Жељезничар.

Фудбал 23.08.2016 | 21:30
Славко Петровић из бијељинског Радника у Жељезничар!
Фудбалски клуб Жељезничар је послије сједнице Управног одбора у уторак увече добио новог тренера, а то је Славко Петровић.

Српски стручњак који је до данас водио бијељински Радник потписао је двогодишњи уговор са сарајевским Жељезничарем, саопштено је из његовог новог клуба.

Петровић је овог љета продужио уговор са Радником, међутим одлучио је да напусти клупу освајача Купа БиХ и преузме Жељезничар.

Он ће наслиједити Милоша Костића који је послије три везана пораза  Жељезничара споразумно раскинуо уговор с клубом.

Славко Петровић је са клупе предводио Радник на укупно 46 утакмица, а остварио је 18 побједа, те по 14 ремија и пораза. У прошлој сезони је освојио Куп Босне и Херцеговине побиједивши у финалу екипу Слободе. У текућој сезони Радник је освојио осам бодова након првих шест кола.

Тренерску каријеру је почео 1992. године и највећи дио времена радио је управо у Њемачкој. Прво је тренирао нижелигаше Алеманију Грос-Рорхајм и Амиситија Фирнхајм. Потом је радио у Бундеслиги, екипи Карлсруеа као помоћник, а затим је водио Дармштат, Карл Цајс Јену, Фортуну Дизелдорф, Валдхоф Манхајм те мађарски Залагержеги. Након тога у водио је Борац Чачак у два наврата, те екипу београдског Рада. Радник из Бијељине преузео је 2014.године.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

23.08.2016 20:14

Одлично, честитам! Што да не, кад је Радник наплатио дупло више него за Мемишевића? Е сад да још продају Крстајића и његове ортаке и ето више пара него да су победили БЕРОЕ!?

ОДГОВОРИТЕ