Освајачи медаља за делиријум навијача

Више десетина хиљада грађана окупило се испред Дома Народне скупштине како би поздравили освајаче медаља са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Србија 23.08.2016 | 21:10
Освајачи медаља за делиријум навијача
21:10 - Журка се наставља...

21:08 - Интонира се "Боже правде".

21:06 - Журка је почела! Како на бини, тако и међу навијачима.



21:04 - Гоцић: Ја сам најпоноснији на свету

"Будите поносни на ово што стоји на овој бини. Ја сам најпоноснији на свету што могу да будем капитен ове екипе и део оваквог тима", рекао је Живко Гоцић.



21:03 - "Шампиони, шампиони"...

21:02 - Шоу на бини! Како који ватерполиста изађе остали га гурају...

21:01 - "МВП, МВП, МВП" - тако су окупљени поздравили Филипа Филиповића алудирајући на титулу најкориснијег играча олимпијског турнира.

20:57 - "Гоцић капитен, један је Гоцић капитен", ори се Београдом.

20:55 - "Узео си злато Дејане", навијачи певају селектору ватерполиста Савићу.

20:54 - Штефанек: Испуњено обећање

"Добро вече, Београде. Ово је други пут да сам овако дочекан. Обећао сам 2014. да се видимо опет. Ја сам свој део испунио, а и ви сте. Желим да честитам свим спортистима. Видимо се у Токију, а даље шта буде биће. Живела Србија", у даху је говорио златни рвач.

20:52 - Ево и рвача, какве овације за Штефанека: "Даворе, Даворе"...

20:50 - Ђорђевић: Велико хвала

Пре 12 годинама сам био овде у њиховим патикама, а сада сам испред њих. Ово су. Велико хвала елити српског спорта која игра за Србију

20:45 - Александар Ђорђевић! Навијачи су у трансу!
После Ђорђевића изашли су сви кошаркаши, а највише овација добили су Милош Теодосић, Мирослав Радуљица и Богдан Богдановић.

20:43 - Излазе и сребрни кошаркаши...

20:42 - Маја Огњеновић: Ваљда нећу заплакати

"Ваљда нечу запклати, ваљда се нећу онесвестити. Хвала вам на непроспаваним ноћима, љубави и енергији коју сте нам пружили. Хвала вам за све", рекла је Маја Огњеновић, капитен одбојкашица.



20:41 - Селектор одбојкашица: Хвала вам што смо досањали наше снове

"Добро вече, Србијо. Осећали смо у Рију огромну љубав коју нам шаљете. Било је много лакше ратовати на терену када смо знали ко стоји иза нас. Медаља је била наша огромна жеља, али ово је био наш сан. Хвала вам што смо досањали наше снове", поручио је селектор одбојкашица Зоран Терзић.



20:38 - Тијана Богдановић: Не могу да контролишем емоције

"Добро вече, Србијо. Хвала вам пуно на свему и подршци током Игара. Не могу да контролишем емоције. Хвала вам што сте ме бодрили. Замолила бих вас за још један аплауз за Милицу, која је била велика подршка", рекла је Тијана Богдановић.



20:35 - Томићевић: Освојили смо сребро, а дочекани као да смо освојили злато

Представљени су и кајакаши..."Освојили смо сребро, а дочекани као да смо освојили злато", рекао је Томићевић.
"Живела Србија", надовезао се Зорић.

20:32 - А онда су Милица Дабовић и кошаркашице показала како су излазиле на утакмице у Рију и запевале "Марш на Дрину" запаливши масу.

20:31 - Милица Дабовић: Били сте наш ветар у леђа

"Мој Београде ја нисам спремала говор. Ја само желим да вам се захвалим у име свих девојка. Били сте наш шести играч и ветар у леђа. Виделе сте како су девојке излазиле на терен и никада нису одустајале. Хвала вам још једном за све", рекла је Милица Дабовић.



20:30 - Марина Маљковић: Вољена Србијо, народе мој...

Селектор кошаркашица Марина Маљковић запалила је масу:

"Вољена Србијо, народе мој, били сте мојим кошаркашицама и мени мотив у најважнијој победи и она једна лековита мисао, после најболнијег пораза. Живела Србија".



20:29 - На бини су се појавиле кошаркашице и добиле овације.

20:26 - "Ивана, Ивана"... Народ скандира Шпановићевој која није могла да дође.

20:24 - "Шампиони, шампиони", ори се центром Београда.

20:23 - Сада пред Домом Народне скупштине има неколико десетина хиљада људи.

20:21 - Тенисери нису присутни, али су добили овације када је спикер прочитао њихова имена. Најјаче, наравно, Новак Ђоковић.

20:20 - Ево их! Први су на бину изашли веслачи и стонотенисер Александар Каракашевић... А затим и сви остали.

20:15 - Дечји хор "Чаролија" пева химну

20:04 - Олимпијци су стигли, али још нису изашли на плато

19:55 - Милиграм забавља навијаче у ишчекивању спортиста

Српски спортисти освојили су осам одличја у Бразилу, по два злата и сребра, те четири бронзе, што је најбољи учинак олимпијског тима на једним Играма.

Српске хероје су прво дочекале десените грађана уз њихове пријатеље и родбину на аеродрому Никола Тесла, где су своје утиске изнели теквондоистркиње, одбојкашице,кошаркаши, ватерполисти...

Серију српских медаља у Рију отворио је златни рвач Давор Штефанек, олимпијски прваци постали су и ватерполисти, сребрне медаље изборили су 18-годишња Тијана Богдановић у теквондоу, кајакаши Миленко Зорић и Марко Томићевић, одбојкашице и кошаркаши, а бронзу скакачица удаљ Ивана Шпановић и кошаркашице. Од 103 представника на крају се са медаљом из Рија се вратило 54 српских спортиста!

У 19 часова почео је музички програм испред Народне скупштине, а долазак олимпијаца се очекује око 20 часова. С обзиром на њихову бројност, церемонија изласка на бину ће сигурно потрајати, у односу на раније дочеке који су организовани на балкону Скупштине града Београда.

Пре него што се поклоне својим навијачима, српски олимпијци су отишли на пријем код председника републике Томислава Николића, који је каснио због вечере са председником Казахстана.

"Драго ми је што сам инспирисао наше спортисте. Када сма освојио медаљу рекао сам да се надам да ћу покренути лавину. Освојили смо осам медаља и то је сјајан резултат, за историју", рекао је Штефанек чекајући председника, а за њим и капитен ватерполиста Гоцић, "Најбитније је да смо освојили злато. Били смо под притиском по мени незаслужено јер смо годинама доносили медаље. Помињао се Сеул, али мисли да једна и друга земља немају везе".

Председник Николић: Хвала, хвала, хвала; Удовичић: Цареви и царице
 
Ускоро је стигао предсеник Николић у пратњи супруге Драгице и министра спорта и омладине Вање Удовичића.

"Вања, Драгица и ја смо вас испратили са најлепшим жељама. А ви сте тамо урадили све што смо очекивали. Борили сте се најбоље што можете, а то је било много боље од других. Сада сви стрепе од Србије. Половина вас се вратила са медаљама, нека вам је са срећом. Подигли сте нацију и сад могу да вас оптеретим тиме да су милиони стрепели сваки пут кад би неко од вас узео лопту, подигао руку... Раширите се по Србији, идите да вас деца пипну, осете, њима сте идоли. Хвала вам, хвала вам и хвала вам! Не знам другу реч којом бих могао да објасним овај осећај", рекао је Николић.

За њим се обратио и Удовичић, некадашњи ватерполиста, који је сада задужен за спорт испред владе Србије: "Ово вам кажем као некадашњи колега, а сада ваш министар, свака вам част, цареви и царице! Хвала вам".

"Надам се да смо оправдали сва очекивања. Сјајна атмосфера је била у тиму. Бодрили смо једни друге. Ово су биле моје прве Игре и одушевљена сам атмосфером. Хвала вам свима", рекла је после њих 19-годишњакиња Богдановићева, а после ње је реч имао Гоцић, "До пода наклон свима вама који су учествовали на Олимпијским играма, посебно медаљашима. До пода наклон".

Гледаоцима се обратио и сребрни кошаркаш, прва брада Србије Мирослав Радуљица: "Исписали смо странице, не само кошарке већ српског спорта. Поздравио бих Републику Српску, Црну Гору и Косово, све који су навијали за нас и све који се осећају Србима".

Извор: Б92/Курир

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

адам

23.08.2016 17:38

Да ли је је и Баја подијелио своју лимарију??

ОДГОВОРИТЕ
Name

са стране.

23.08.2016 17:53

р:Адаму'провокатору'ђубре једно'само толико мозга имаш'и нетреба ти више,ДОВОЉНО за будалетину.биједо биједна'.

Name

адаме царе

23.08.2016 19:29

Одавно се овако нисам насмијао.Краљ си,а и ова са стране је оргинална будалетина да се и њему смијем.За обојицу ВЕЛКИ ПОЗДРАВ

Name

Ре адам

23.08.2016 20:45

Е баш си тенкре...

Name

Адамееее

23.08.2016 20:46

Е баш си смијешан у пм. Хебо те Баја више смарачу

Name

Никола озрен

23.08.2016 19:30

Нико не спомену Републику Српску а сви смо навијали за њих .Уздат се само у себе ко и у рату остало је само заваравање.Зивјела Република наса Српска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Козара у ❤️

23.08.2016 21:10

Живјела брате мој са Озрена!

Name

Логика...

23.08.2016 19:30

Вецерас весеље, сутра кацамак...

ОДГОВОРИТЕ