Градња амбуланте у Новом насељу Јања

Дом здравља Бијељина шири мрежу амбуланти породичне медицине. У Новом насељу Јања данас су и званично почели  радови на изградњи нове амбуланте.

Република Српска 22.08.2016 | 19:11
Градња амбуланте у Новом насељу Јања
У Новом насељу Јања данас је почела градња амбуланте породичне медицине, за шта је бијељински Дом здравља обезбиједио више од 150.000 КМ. 

Мјештани Новог насеља Јања на корак су до квалитетније здравстене заштите. Камен темељац за нову амбуланту постављен је, а са њим и нада за бољи живот.

Директор Дома здравља Златко Максимовић рекао је, након полагања камена темељца да ће, отварањем нове амбуланте становницима Новог насеља Јања бити омогућена боља здравствена заштита. 



"Овдје живи више од 3.000 људи и мислим да ћемо на овај начин ријешити проблеме са којима су се до сада сусретали", истакао је Максимовић. 

Он је додао да је Дом здравља Бијељина, иако би средства за изградњу нових амбуланти требало да обезбиједи град, до сада изградио 24 амбуланте породичне медицине. 

"Не желимо да чекамо друге и зато настављамо са новим пројектима. Ове године биће отворена и амбуланта породичне медицине у Трњацима", рекао је Максимовић новинарима у Новом насељу Јања. 

Станислав Милошевић из овог насеља рекао је да градња амбуланте значи много, посебно за старије становнике. 

"Старији људи из насеља принуђени су да иду у амбуланту у Јању која је удаљена три километра", каже Милошевић. 

Радове на изградњи амбуланте породичне медицине у Новом насељу Јања изводи предузеће "Финал пром" из Бијељине.



(БН телевизија)