50 људи у Турској побило једно дијете

Јучерашњи масакр у коме је побијено 50 људи извело је дете!

Свијет 21.08.2016 | 18:25
50 људи у Турској побило једно дијете
Број настрадалих у нападу у турском граду Газијантепу се повећао на 50 људи, а повређено је око 100 особа, саопштила је данас канцеларија локалног гувернера.

Такође, турски председник Реџеп Тајип Ердоган рекао је медијима да је бомбаш имао између 12 и 14 година.

На месту крвавог напада данас су пронађени остаци прслука са експлозивом, јављају локални медији.

"Полиција је током истраге на месту експлозије пронашла остатке прслука са експлозивом који је носио бомбаш-самоубица", саопштила је канцеларија државног тужиоца у Газиантепу.



Ердоган је изјавио да се верује да су џихадисти Исламске државе касно синоћ извели бомбашки напад чија су мета биле званице са свадбе, који су у знак славља изашли на улице града.

Бомбаш-самоубица је активирао експлозив за време прославе веначања у Газиантепу, недалеко од сиријске границе.Венчање је било на отвореном, у центру града где живи већински курдско становништво.

Младенци су пореклом из Сирта, где се воде борбе између припадника Радничке партије Курдистана и снага режима, због чега су венчање организовали у другом граду. Младенци су у нападу рањени, али им животи нису угрожени.

Ердоган је рекао да не прави разлику између муслиманског проповедника у егзилу Фетулаха Гулена, кога оптужује да је организовао неуспели пуч 15. јула, Радничке партије Курдистана и џихадистичке организације Исламска држава, "вероватног починиоца напада у Газиантепу".

Ердоган је навео да је циљ оваквих напада стварање подела између етничих група у Турској.

Гувернер Газиантепа Али Јерликаја изјавио је такође да је у питању "терористички напад".

Турска се суочава са више безбедносних претњи од џихадиста"Исламске државе" који делују на њеној територији и територији суседне Сирије, као и са припадницима забрањене курдске милитантне групе Радничка партије Курдистана.

До ескалације насиља дошло је и прошле седмице на већинском курдском југоистоку земље, где је у одвојеним бомбашким нападима убијено 10 особа, углавном полицајаца и војника.

Званичници су за ове нападе окривили курдске милитанте.



Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар