Запад на ногама, Путин има тајно оружје

Вијест да је “Путинов човјек“, изумио чудну справу — нооскоп, која може да зарони у колективну свијест човјечанства, а самим тим и да га контролише, изазвала је буру.

Свијет 21.08.2016 | 16:25
Запад на ногама, Путин има тајно оружје
Највише су се “потресли” западни медији, друштвене мреже и у научни кругови. Нооскоп, како се наводи, наводно посједује сензорски сет, заснован је на принципу “руске бабушке“ и уме да анализира податке на разним нивоима — на примјер, податке о потезима играча на финансијском тржишту, о количини прехрамбених производа на тржишту, о индустријским катастрофама, о колективној свијести човјечанства.

О чудној направи и Путиновом “тајном супероружју“ се “сазнало“ готово све - ко га је изумио, како функционише и шта све може, само нико није могао да потврди да ли оно заиста и постоји.

Испоставило се, међутим, да чудни нооскоп и није уређај, вец́ концепт, који обједињује неколико научних дисциплина и има за циљ да убрза процесе знања и предвиђања.

Како наводе у компанији “Гловерс“, којој медији приписују стварање те направе, идеја нооскопа је настала из жеље да се завири у нематеријално, али и у одређене области - тржиште, истраживање антитерористичке активности и друге проблематичне области.

“Ту има много тога нелогичног, непознатог… Све савремене методе (биг дата или дата мајнинг) раде на нивоу лингвистике и јако мало се баве семантичким тумачењима. Људи нису роботи, који управљају логиком.

Људи доносе одлуке које су нелогичне, али исправне. У таквим условима потребно је повезати неке механизме, који ц́е помоц́и да се схвате емоције човека.

Као и у квантној физици, која улази у бозоне и атоме, иако их она и не види, овде је била идеја да се уђе у нематеријално, како би се убрзали процеси доношења одлука и договора. Ако узмемо концепт ноосфере, који је потекао од Вернадског, он је такође веома исцјепкан.

Он је узимао све што је повезано са основним људским активностима, али није могао да их обједини у цјелину. Нооскоп је, могло би се рец́и, једна од његових идеја — то је покушај да се обједине сви ти дијелови“, објаснио је за руске медије Александар Рајков, доктор техничких наука и један од оснивача “Гловерса“.

“Ја тим ријечима називам некакав скуп свих метода и средстава који омогуц́авају да се убрза процес сазнавања на рачун енергије којом можемо да управљамо, то јест на рачун колективног умног рада. То јест, група људи (10, 30 или 250) брже може да ’роди идеју‘.

Проблем је ’само‘ у томе што не постоје технологије које могу да убрзају тај процес сазнања. Чак ни најсавременији компјутер, или сви компјутери на свијету, не могу да обраде ту количину информација. Зато треба прец́и на сасвим други начин рачунања, који сада није познат.

Та идеја није нова, научници, не само у Русији, раде на томе, и можда ц́е се некад у будуц́ности заиста направити таква ’машина‘ јер још нису измишљени за то потребни материјали и технологије.

Можда би цијела прича око мистериозног уређаја и прошла незапажено да га западни медији нису довели у везу са Антоном Едуардовичем Вајном, новим шефом кабинета руског предсједника Владимира Путина.

Оно шта је изазвало пажњу је чланак под насловом “Капитализација будуцћности“ из 2012. године у специјализованом часопису “Економија и право“, а који је потписан псеудонимом “А. Е. Вајано“, за који се претпоставља да га је написао управо Путинов нови шеф кабинета.

Као највец́а мистерија, у тексту је описана нова направа — нооскоп, која “продире у глобалну свијест и биљежи промјене у биосфери и људским активностима“, преноси ББЦ на руском језику.

Извор: Спутњик

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

А

21.08.2016 14:55

Ма казем ја да је Путину сврака попила мозак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

21.08.2016 21:21

Господ је рекао "зар незнате да сте Богови?" То знаци са могуцностина стварања која су изнад свијести и сазнања данасњег цовјека!

Name

блбл

21.08.2016 14:56

Превисе гледате филмове науцне фантастике :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

зумба

21.08.2016 14:59

Какав циркус!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пасха

21.08.2016 15:25

Путаљ будала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

21.08.2016 18:10

А ти си јако паметан,не знас ни ста би рекао ни о коме је ријец па да лупис несто.

Name

ре.еx саса паса

22.08.2016 06:27

Превисе цитас аљине књиге,сагореце ти и то мозга сто ти је остало

Name

Асад

21.08.2016 15:56

Зиви били па видјели . Господин је висе од цовјека .Тако способна лицност се ријетко Радја .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Руском

21.08.2016 20:59

Церебро ? Путин Профессор ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

астериx

22.08.2016 11:56

Русофили у екстази, падају у транс

ОДГОВОРИТЕ