Стигла кући српска краљица: Будаласто је што сам плакала!

Ивана Шпановић рекла је по повратку из Рија да се прибојавала да ће јој недостајати среће на Олимпијским играма, али да је и поред тога срећна што се кући вратила с бронзаном медаљом.

Остали спортови 21.08.2016 | 08:45
Стигла кући српска краљица: Будаласто је што сам плакала!
Ивана Шпановић стигла је из Рија у Београд са бронзаном медаљом са Олимпијских игара у Рију и нови рекордом Србије.

"Оно чега сам се највише бојала, то се и догодило, а то је да ће ми недостајати трунка среће, али то је спорт. Недостајало ми је то у трећој серији, када сам имала скок од 7,20 метара, а преступила сам за један центиметар. Није ме то омело за даље скокове, само ми је било изузетно криво на крају такмичења када сам схватила да је све готово и да нисам успела да остварим тај скок који сам имала у ногама", рекла је Шпановићева новинарима на аеродрому у Београду.

Шпановићева је на Олимпијским играма освојила прву медаљу за српску атлетику после 60 година.

"Схватила сам дан после такмичења да изнад тога има нешто веће, а то је што сам здрава, што имам људе иза себе који живе за мене и увек су ту за мене. Такође, схватила сам да сам била будаласта што сам плакала дан раније. Било би глупо да сам незахвална, јер испред мене има још толико прилика за доказивање и постављање личних рекорда. На крају Рија схватили смо да и Токио није толико далеко", рекла је Шпановићева уз осмех.

"Можда сам из прве била превише самокритична. Драго ми је због подршке свих нас, велике подршке људи из Србије".

Шпановићева је додала да јој је велика част што је Србију трипут представљала на Олимпијским играма, али и да жали што није могла да остане у Рију да бодри остале српске спортисте.

Њен тренер Горан Обрадовић рекао је да су Олимпијске игре у Рију резултатски биле једно од најјачих такмичења у скоку у даљ.

"Ово је било једно од најјачих резултатских такмичења икада, као и прошлогодишње Светско првенство. Три такмичарке су скакале преко седам метара. Ми смо показали да пратимо тренд напретка скока у даљ. Била је жеља да скочимо 7,20, али нисмо имали среће, скочила је 7,08 и то је овај пут било довољно за бронзану медаљу. Била је спремна за више, а и спремали смо се за више", рекао је Обрадовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар