ОИ - Нова звијезда Хрватске: Није имала новца за копље, а онда освојила злато!

Олимпијска шампионка Сара Колак некада није имала новца за копље, а онда се Сандра Перковић „отворила“ и резултат је дошао у правом тренутку.

Остали спортови 21.08.2016 | 20:15
ОИ - Нова звијезда Хрватске: Није имала новца за копље, а онда освојила злато!
Два злата има Хрватска у атлетици, чиме је четврта на свету по успешности у краљици спортова на Олимпијским играма у Рију. Сваки пут до титуле је тежак, а посебно без улагања и новчане подршке.

Сара Колак, 21-годишња бацачица копља, једва је прошла у финале, али је протекле ноћи освојила злато хицем од 66,18 метара! Млада Хрватица је велики таленат, њен тренер давно је рекао да ће освојити медаљу у Рију, иако је она после квалификација рекла да је први циљ улазак међу осам најбољих. Али, када растете и стасавате уз шампиона какав је Сандра Перковић, бацачица диска и двострука олимпијска првакиња, не можете да не „покупите“ најбоље. Пре финала Сандра је, након што је већ узела злато у Рију, Сари исплела плетеницу и рекла: „Уживај у финалу и покажи зубе!“, а потом изнела бројне хвалоспеве на њен рачун.

-  Сара има луду главу, потребну за врхунске резултате. Јака је попут мене, биће успешна као и ја. Велики је радник, мало је луда, на своју страну - рекла је Сандра.

Али ни све наведено није оно што највише одушевљава и што показује да су највећи шампиони углавном и највећег срца. Колак користи два копља. Једно се зове “Змај”, а друго “Тхоркија”, које јој је поклонила Сандра Перковић.

- Освојила је јуниорску бронзу, а није имала своје копље. С обзиром на то да јој је Андреас Торкилдсен (олимпијски шампион из Атине и Пекинга) најдражи бацач, купила сам јој његово копље, дала да се направи футрола с натписом “Сара Колак Цроатиа”, и набавила Торкилдсенов потпис – открила је Сандра.

Не можемо да не подсетимо да се величина Сандре Перковић видела и у подршци Ивани Шпановић.

- Чуле смо се баш пред њен полазак овамо. С Иваном се најчешће срећем по митинзима и већим такмичењима. Једва чекам да дође. Навијаћу за њу, увек навијам, не видим зашто не бих и сада. Моје је срце велико кад она побеђује, као што је и њено кад ја побеђујем - рекла је пре неколико дана Перковићева.

Извор: Блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар