Анализа - ОИ: Ко је већ рушио Кину, САД и Русију у нападу на титулу?!

Одбојкашице Србије руше све пред собом и не питају за име! Пале су Русија и САД, а за олимпијско злато, противник ће бити селекција Кине, у недељу од 3.15 по средњеевропском времену.

Остали спортови 20.08.2016 | 13:15
Анализа - ОИ: Ко је већ рушио Кину, САД и Русију у нападу на титулу?!
Само један погледа на листу медаља у историји одбојке на Олимпијским играма довољан је како би се створила права слика о подвигу.

Самостална Русија има два сребра, из периода СССР у витринама су четири злата и два сребра, док Американке имају три сребра и бронзу.

Кина је у самом врху женске одбојке, са по два злата и бронзе уз једно сребро, а Србија је за сада обезбедила прву медаљу у историји.

На Олимпијским играма 2008. су изабранице Зорана Терзића биле пете, 2012. тек 11, а права ренесанса доживљена је у Бразилу.

Места потцењивањима и претераној еуфорији нема, иако је Србија већ одржала час Кини у групи са 3:0 (25:19, 25:19, 25:22), али може да се направи лепа паралела са подвизима из скорије прошлости.

Селекција Бразила је пре четири године групу прошла као четврта, а онда до титуле рушила Русију, Јапан и САД! И у групи, Бразилке су биле боље од Кине, иако им почетак турнира није обећавао много.

Србија је овај пут била трећа, жреб је одлучивао о укрштању са другом групом и није био нимало милосрдан... додуше, по Рускиње, иначе европске шампионке. Нису Бранкица, Тијана, Маја и остале девојке мариле за америчку репутацију светских шампионки, зашто би се плашиле вицешампионки? Ако освоје злато, ући ће у веома узак круг селекција које су се нашле на највишем постољу.

Листа медаља

Позиција, држава, злато, сребро, бронза, укупно

1 - СССР 4 2 0 6

2 - Куба 3 0 1 4

3 - Јапан 2 2 2 6

4. Кина 2 1 2 5

5. Бразил 2 0 2 4

6. САД 0 3 1 4

7. Русија 0 2 0 2

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар