Преминула глумица Мира Ступица

Глумица је претрпела тежак мождани удар. Она је оперисана, али није успела да се опорави.

Србија 19.08.2016 | 11:22
Преминула глумица Мира Ступица
Прослављена драмска уметница Мира Ступица доживела је мождани удар.

Она је примљена на Неуролошко одељење Ургентног центра у Београду. Пре само 2 дана Мира је прославила 93. рођендан. Мира је живела у старачком дому у Земуну. Није примала посете јер се није осећала добро али се обрадовала када су је на рођендан посетили најмилији са поклонима.

У јавности се последњи пут појавила у априлу прошле године, на Дан Југословенског драмског позоришта, театра који је основао њен супруг Бојан Ступица. Стицајем околности, следеће недеље требало је да председава жирију за доделу награде "Жанка Стокић".

 


Мира Ступица (рођена 17. августа, 1923. године у Гњилану) једна је од најцењенијих српских позоришних, филмских и телевизијских глумица, коју често пратеепитети највеће српске глумице.Дебитовала је 1941. године у позоришту. Године 1955. заједно са Бојаном Ступицом одлази у Загреб, где глуми у Хрватском народном казалишту до 1957.након чега се враћа у Београд.



Рад на филму је започела 1951. године, од када је остварила око 50 филмских и телевизијских улога. Мира Ступица је старија сестра реномираног глумца, Боре Тодоровића и тетка Срђана Тодоровића и Дане Тодоровић.

(ЕРК)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Васке

19.08.2016 10:58

Лака ти црна земља добра зено и драга глумице.Волио сам твоје господско дрзање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кика Бибиц

19.08.2016 13:39

Ми смо одрастали и старији уживајући у њеним серијама и филмовима. Покој јој души

ОДГОВОРИТЕ