ЛЕ - видео: Сасуоло је за ову Звезду ферари!

Ни идеје, ни храбрости, ни знања! У Ређо Емилији убедљивих 3:0 за домаћина... А могло је да буде и много горе!

Фудбал 18.08.2016 | 23:00
ЛЕ - видео: Сасуоло је за ову Звезду ферари!
Ни идеје, ни храбрости, ни знања! Последица: Црвена звезда је једном и по ногом ван Европе! Још једна изгубљена година, још једна срушена илузија, још један накарадно одрађен прелазни рок, још једна ноћ у којој је тотална импровизација у Љутице Богдана дошла као ђаво по своје... Можда ће ово звучати чудно, али црвено-бели могу да буду задовољни што се из Ређо Емилије враћају само са три лопте у мрежи Дамира Кахримана - 3:0.

Звезда је одучена од фудбала у Ређо Емилији и у пртљаг за Београд понеће само теорију као савезника. Можда ће нада тињати још мало, али будимо реали. Ако Црвена звезда после голготе на Мапеи стадиону избаци Сасуоло из Лиге Европе и домогне се Лига Европе биће то један од највећих подвига у историји клуба... Реалније је да тамо негде наредног петка слушамо стандардни реперотар алиби прича о томе како је немогуче парирати клубовима са много већим буџетима који имају уигране тимове. Само ће родоначелници таквих мисли бити другачији од оних из претходних година који су кумовали европском помрачењу некадашњег великана.

Звезда може да изгуби од италијанског представника, али у земљи моде не сме да изгледа као тим са бувље пијаце са играчима и "секондхенд шопова". Историја каже да фудбалери Црвене звезде никад не смеју да се предају, већ и да на коленима ривали покужу зубе. Неко је те постулате морао да их научи оног дана када су задужили црвено-белу опрему... Овако били су идеалан полигон за уиграни тим Сасуола да билдује самопоуздање уочи почетка Серије А. А Звезди је остала још један сезона за домаћу употребу, али без Уефиних милиона и са скупоценим тимом скрпљеним за 20 дана... Ако не буде великих чудеса памтиће се да је те 2016. године Црвена звезда избачена наглавачке са Старог континента од тимова чији градови збирно имају становника колико Црвена звезда има навијача на општини Чукарица! Још један у мору пораза.

Имао је некадашњи капитен Црвене звезде Дејан Станковић у најави меча врло упозоравајућу изјаву о савршеној тактичкој припреми играча Сасуола. Каква је то била тачна дијагноза! Утакмица у Ређо Емилији претворила се у првом полувремену у најгори могући кошмар. Играчи српског шампиона не да се се борили да сачувају и онако укаљани образ, него су стремили за боцом кисеоника. Можда Сасуоло никада неће бити врх италијанског фудбала, али је за овакву Црвену звезду експонат Ферарија из оближњег музеја у Модени.

Није се играо фудбал у Ређо Емилији. Била је то класична фудбалска верзија дечијег трошења доколице у двориштанцу основне школе и симулирање партије "Између две ватре". Звезда није могла да сачува лопту више од пет секунди, линије тима биле су толико далеко да је домаћин имао све време овог света да комбинује и креира мат позиције. Не зна се шта је било погубније: када брзањци попут Дефрела ли Берардија пресингују одбрану нашег представника или када играчи Сасуола стану у блок вребајући грешку из које су излазили у врло конкретне нападе...Права патња којој се није назирао крај. Још поугније је било гледати са трибина Мапеи стадиона како се Данкан и Мањенели добацују у стилу Моке и Праје и љубоморно чувају лопту од фудбалера Црвене звезде заглављених у међупростору.

Вероватно играчи Црвене звезде ни сами не знају како су сачували живу главу на раменима до 40. минута када су имали само гол заостатка. Сваки дуел један на један припадао је играчима Сасуола, свака ничија лопта била је власништво домаћина, сваки њихов напад био је есенција офанзивног деловања тима са последњеом убитачном лопту. То смо виделу у 40. минуту када је Политано искористио вишак и још једном преварио Дамира Кахримана.

Небо над Ређо Емилијом парали су бубњеви и узвици гласних Делија којима није изгорео фитиљ стрпљења. А после тог другог гола видели смо наличије тима у покушају. КапитенКатаи је вртео главом и ширио руке после камиказа покушаја Џона Руиза да у 40.минуту све завршим сам. Затим је Ле Талек беснуо викао на изгубљеног Аргентинца Моучеа кога је Пелусо просто појео. Карикатура једног тима.

Како је Црвена звезда играла најбоље илуструје податак да је имала само један шут у оквир гола када је покушао неубедљив  Руиз  у 40.минуту.

Звезда је имала период игре која би могла да се окарактерише мршавом двојком од 45. до 60. минута. Сасуоло је у леру завршио посао и дошао до иделаног резулата преко Политана. Можда је могао да постигне још који гол. Крајње небитан податак: Звезда је и онако остала без поноса у италијанској провинцији.



САСУОЛО - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 3:0 (2:0)
/Берарди 17, Политано 41, Дефрел 70/

Стадион: Мапеи;
Гледалаца: 5000;
Судија: Сердар Гозубујук.

Жути картони: Цветковић 20, Канаваро 53, Плавшић 65.

САСУОЛО: Консиљи - Газола, Канаваро, Аћерби, Пелусо - Бјондини, Мањанели, Данкан - Политано (од 83. Сенси), Дефрел (од 75. Трота), Берарди (од 69 Фалћинели);

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман - Цветковић, Ле Талек, Фибел, Ристић - Полетановић, Доналд - Руиз (од 57. Плавшић), Катаи, Моуче (од 71. Срнић) - Вијеира (од 84. Сикимић).

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар