ОИ: Лохти измислио пљачку, тукао се са обезбјеђењем!

Амерички пливач неколико пута мењао причу...

Остали спортови 19.08.2016 | 07:45
ОИ: Лохти измислио пљачку, тукао се са обезбјеђењем!
Лаж или не?

Бразилска полиција навела је да је амерички пливач Рајан Лохти лагао да су он и његови другови из репрезентације били опљачкани у Рио де Жанеиру током Олимпијских игара, а сам спортиста је по повратку у САД неколико пута мењао причу о томе шта се десило.

Агенција АП навела је, позивајући се на своје изворе, да је Лохти измислио причу да је био жртва оружане пљачке.

Неколико америчких медија објавило је деманте приче коју је Лохти испричао: да их је зауставила група људи у полицијским униформама и да је један од њих ставио Лохтију пиштољ на чело и одузео му новчаник.

Америчка мрежа Еј-Би-Си (АБЦ) објавила је да бразилска полиција има снимак на коме се види како се Лохти туче са обезбеђењем на бензинској пумпи у исто време у коме се пљачка наводно десила.

Пливачи су дошли до пумпе и затекли закључана врата од тоалета, а онда су их провалили. Тада се појавио наоружани чувар који им се супротставио, али ни у једном тренутку није вадио оружје. После кратке гужве, појавио се и менаџер пумпе и захтевао од Американаца да плате штету, што су они и учинили.

Осим тога, полиција није нашла никакве доказе који би потврдили пливачеву причу. Енглески Дејли Мејл објавио је снимке четворице пливача, Лохтија, Гунара Бенца, Џека Конгера и Џејмса Фејгена, како се враћају у село после наводне пљачке и на њему се види како су добро расположени и како се шале приликом проласка кроз метал-детектор.

Подношење лажног полицијског извештаја је кривично дело у Бразилу, због чега је суд у тој земљи наредио да се одузму пасоши свима који су поднели жалбу.

Лохти се вратио у понедељак вратио у САД, али су Конгер и Бенц данас "скинути" са лета из Рија да би били испитани у полицији. Они не могу да напусте земљу док се не заврши истрага.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар