Коме то Милошевић даје "кисеоник"?

Полемика о споменику Слободану Милошевићу се појавила изненада у српској јавности, а у њу се сада укључио и председник Србије Томислав Николић.

Србија 18.08.2016 | 17:20
Коме то Милошевић даје "кисеоник"?
Николић каже да о споменику некадашњем шефу државе размишља као и о сваком другом и у изјави за "Курир" наводи да је "подељен, као и цела Србија, између за и против".

"Подржавао сам његову борбу и осуђивао га кад се повлачио без разлога. Споменик не сме да дели Србију, већ да је уједињује. Они који скрнаве све по Србији не би оставили на миру ни споменик Слободану Милошевићу", навео је Николић.

Милутин Мркоњић из СПС каже да Милошевић треба да добије улицу и споменик у Београду те да ће то тражити на његовом гробу за његов рођендан 20. августа. Ивица Дачић за Б92 каже да постоје људи који су блиски Мири Марковић који стално имају идеје које нису нове.

"Нама је као партији незгодно када се та идеја појави. Када Шешељ изнесе идеју, а његови одборници упуте то као формални предлог, онда СПС мора да се изјашњава", каже Дачић.

Како је рекао, социјалисти не желе да изазивају поделе.

"То су ствари које нису званичан став СПС као партије, али постоје људи који га воле", наводи Дачић.

Иако одбија да конкретно одговори да ли је за дизање споменика, Дачић јасно поручује:

"Не желим да дајем кисеоник онима који немају шта да кажу, осим да пробају да на исту фору још једном преваре грађане", каже Дачић.

Уредник НИН-а Никола Томић каже да изјава Томислава Николића показује да јесте променио кожу али не и ћуд, те да има рационални и ирационални мотив.

"Рационални јесте тај да је у ниском старту за почетак кампање, и да жели да рачуна на конзервативно политичко тело. Ово је његово обраћање потенцијалним бирацима", каже Томић.

А Николићеву изјаву осудиле су ЛДП и ЛСВ.

Премијер Србије и председник СНС-а раније је изјавио да не жели да се враћа у деведесете. Иначе, постављање споменика у надлежности је градске комисије за именовање улица и постављање споменика.

Извор: Б92

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Подрињац

18.08.2016 16:27

Подрзавам идеју о изградњи споменика Слободану Милосевицу.То је последњи искрени председник Србског народа.Сви остали су стране слуге.Треба дозволити породици Милосевица да има право на повратак у Србију.Други су много веце зло направили па им нико није судијо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

18.08.2016 16:49

Предлазем да му се подигне споменик а да на постаменту пише следеће " заувијек захвални Дафина , Језда, Аркан , Земунски клан ...."

Name

ре подрињац

19.08.2016 21:35

Браво! Свака цаст,иправно размисљање. Политика је уцинила своје и то се прихвата без проверавања.

Name

хм

18.08.2016 17:41

Ре Милојко: Не може то све стати на споменик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нена

19.08.2016 04:34

Овај народ заборави шта је јучер било.