Штефанек стигао у Београд: Послије кише, дошло је сунце!

Златни српски олимпијац Давор Штефанек допутовао је у Београд где му је приређен леп дочек. Био је тужан и незадовољан што на исти начин нису дочекане и његове колеге из рвачког тима, који нису са њим.

Остали спортови 18.08.2016 | 16:30
Штефанек стигао у Београд: Послије кише, дошло је сунце!
Штефанека су на аеродрому "Никола Тесла" у Београду дочекали најближи чланови породице, потпредседник Рвачког савеза Србије Рајко Балтић и Предраг Перунићић, државни секретар за спорт, као и рвач Александар Максимовић.

Олимпијски шампион дочекан је уз овације, а када се појавио, аеродром је одјекивао повицима "Даворе, Даворе, Даворе..."

Потом се обратио Штефанек, освајач златне медаље са Игара у Рију:

"Хвала свима на сјајном дочеку, изненађен сам. Много су кудили српске спортисте јер 12 дана није било медаље. А онда сам ја покренуо лавину", рекао је Штефанек.

Он је истакао да му је драго што смо у тако кратком временском интервалу освојили четири медаље.

"Имамо четири медаље за сада и то је сјајно, али узећемо их још. Српска експедиција у Рију имаће још много успеха", оценио је олимпијски шампион.

"После кише дође сунце", изјавио је Давор Штефанек, српски рвач који је Србији донео прву медаљу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру и то златну!

Био је то његов коментар на то што је српска јавност била незадовољна што није било медаља. Док се он није попео на победничко постоје. На највише место.

Дочекан аплаузима на београдском аеродрому, Штефанек је поручио да верује да ће Србија Олимпијске игре завршити са седам, осам медаља.

"Урадио сам оно што сам обећао. Многи су кудили српске спортисте што после 11 дана није било медаља. Ето, ја сам отворио и то златом, а онда су наставиле Тијана Богдановић, она је још дете, Ивана Шпановић, сад сам чуо да су и кајакаши освојили медаљу. Свака част свима, биће их још", рекао је Штефанек и наставио је:

"После кише дође сунце. Ево, дошло је сунце, обасјало нас је".

Изразио је незадовољство што организатори дочека нису нашли за сходно да и његове колеге из рвачког тима Виктор Немеш и Кристијан Фрис, који су се такође такмичили у Рију, нису дочекани на исти начин.

Штефанек је рекао да је и пре поласка у Рио зна шта хоће и шта може.

"Никада не можеш да будеш 100 одсто сигуран, али имао сам жељу и вољу за медаљом. Ја хоћу, ја могу, ја желим, то ме је научио један од психолога и тога се држим. Жао ми је Немаша и Фриса, могли су много више. Мени се жреб поклопио, јесу то били тешки ривали, али могао сам са њима да се борим, Рекао сам председнику Савеза Трајковићу да се не нервира када су сви испали, рекао сам му да ће бити медаља. Уложили смо много у ово. Не знам шта даље, видећу како ће ићи. Прво ћу да одморим две недеље. Желим да са својим клубом Спартаком узмем титулу. Вратио сам се у Суботицу и ту где сам ја желим да је и титула", поручио је Штефанек.

Његов тренер Стојан Добрев није могао да сакрије срећу због огромног успеха нашег рвача.

"Тешко је кад неко има велика очекивања, веровао сам шта можемо да урадимо, био је тежак пут, пут са много тренинга. Срећан сам што је Давор исписао историју. Живели смо да дигне руке и уради нешто, и урадио је, ово је прво злато после 40 година за Србију", рекао је Добрев.

Штефанек се нашалио и подсетио министра спорта Вању Удовичића да спреми плочу на чесми у Суботици са његовим именом.

"Кад сам полазио у Рио рекао сам Удовичићу да спреми чесму са мојим именом, јер сам му рекао да се враћам са медаљом", присетио се олимпијски шампион.

Рвачки савез Србије уручио је цвеће Даворовој мајци, Ђенђи Штефанек јер је родила шампиона.

Победник у дисциплини грчко-римским стилом до 66 килограма присетио се колико је тежак био пут до злата.

"Нисам знао како да славим, урадио сам то што сам сањао, Од 10. јануара сам био на припремама, нисам био код куће месец дана, био сам љут на тренера, на себе, али све се то исплатило", поручио је Штефанек.

Извор: мондо.рс/блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар