Шест мртвих, 219 рањених у нападима

Најмање шест особа је погинуло, а 219 рањено у два бомбашка напада чије су мете биле полицијске станице у Турској, саопштили су данас званичници.

Свијет 18.08.2016 | 11:42
Шест мртвих, 219 рањених у нападима
У нападу на полицијску станицу у источној провинцији Ван касно синоћ убијен је полицајац и два цивила. Најмање 73 особе, међу којима 53 цивила и 20 полицајаца, је рањено.

Власти су за напад оптужиле Радничку партију Курдистана, пренела је агенција АП, подсјетивши да је командант ПКК прошле недјеље запријетио да ће појачати нападе против полиције у турским градовима.

Само неколико часова касније, још једна аутомобил-бомба погодила је сједиште полиције у Елазигу на истоку Турске. Погинула су три полицајца, а 146 особа је рањено, од којих је 14 у тешком стању.

Званичник Елазига је рекао да је послије експлозије пожар захватио аутомобиле који су били паркирани близу станице. На снимцима се види густ дим, преврнути аутомобили, избијена стакла на четвороспратници полицијске станице.

Турске безбједносне снаге су на нишану свакодневних напада ПКК откако је двоипогодишње примирје пропало 2015. године, при чему су убијене стотине полицајаца и војника, подсјећа АФП, додајући да је влада обећала да ће наставити са напорима у циљу искорјењивања ПКК из источне Турске.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Аха

18.08.2016 12:42

Ма не знам ста се цека. Дизите авионе и равнајте све по реду исто као у Сирији . Зар није то терор?

ОДГОВОРИТЕ