ОИ - фудбал... Финале које сјећа на кошмар! Бразил - Њемачка!

Меч против ривала чије име их две године буди из сна. Бразилци ће за олимпијско злато играти баш против Немачке!

Фудбал 18.08.2016 | 00:45
ОИ - фудбал... Финале које сјећа на кошмар! Бразил - Њемачка!
Било је очекивано и ипак није могло другачије:

Олимпијске репрезентације Бразила и Немачке састаће се у суботу, од 22.30, на Маракани, у утакмици за златну медаљу!

Домаћин турнира, на челу са Нејмаром, разбио је у полуфиналу Хондурас убедљивим тријумфом 6:0, док је Немачка неколико сати савладала Нигерију 2:0 и послала је у борбу за бронзу.

Сјајни Нејмар, прва звезда турнира, "отворио" је полуфинале постигавши гол за само 14 секунди. Затресао је мрежу у првом и последњем минуту, а у међувремену су навијаче одушевљавали Габријел Жезус (26', 35'), Маркињос (51') и Луан (79').

Квоту тројице старијих играча од 23 године Бразил је испунио позивима голмана Вевертона (Атлетико Паранаенсе), везисте Рената Аугуста (Пекинг Гуан) и Нејмара (Барселона). Осим њихових имена, Европи су добро познати и дефанзивац Маркињос (ПСЖ), Рафиња (Барселона), Фелипе Андерсон (Лацио)...

Тим са њима на челу имаће задатак да како зна и уме освоји злато и колико-толико избрише сећање домаћина на чувени пораз од Немаца 1:7, на Светском првенству 2014, одиграном баш у Бразилу.

На другој страни, част "панцера" у финалу на чувеној Маракани браниће изабраници Хорста Хрубеша, који су у среду резултатом 2:0 елиминисали Нигеријце, олимпијске прваке из Атланте.

Стрелци за Немачку били су дефанзивац Лукас Клостерман у 9. минуту и Нилс Петерсен у 89. минуту. Њихови ривали, на челу са капитеном Џоном Оби Микелом ићи ће у борбу за утешно одличје.

Када је у питању олимпијска селекција актуелног светског првака, три позвана играча старија од 23 године су браћа близанци Бендер - Свен (Дортмунд) и Ларс (Бајер) и нападач Нилс Петерсен (Фрајбург).

Капитен "панцера" је Леон Горецка из Шалкеа, а међу саиграчима у Рију су му и Макс Мејер из Шалкеа, Јулијан Брант из Бајера, Серж Гнабри из Арсенала, Матијас Гинтер из Дортмунда...

Без обзира на исход, једна од две земље освојиће прву фудбалску медаљу на Олимпијским играма у мушкој конкуренцији. Немци су досад освојили две бронзе (Токио 1964. и Сеул 1988), а Бразилци три сребра (Лос Анђелес 1984, Сеул 1988. и Лондон 2012), као и две бронзе (Атланта 1996. и Пекинг 2008).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар