ЛЕ - Састав Звезде: Могу ли Руиз и Срнић да добију меч?!

Очекивани састав Црвене звезде против Сасуола је без Аргентинца Пабла Моучеа у њему.

Фудбал 18.08.2016 | 11:30
ЛЕ - Састав Звезде: Могу ли Руиз и Срнић да добију меч?!
"Ко буде био успешнији на боковима, добиће утакмицу", најавио је тренер Црвене звезде, Миодраг Божовић, уочи првог дуела са Сасуолом у последњем колу квалификација за Лигу Европе (четвртак, 20.45 ТВ Арена Спорт).

На тим позицијама црвено-бели имају солидан избор када је у питању офанзива, али су лимитирани са бековима.

Одласком Луиса Ибањеза у Трабзон, место уз леву аут линију припало је Михаилу Ристићу, који се све боље сналази у новој улози, али би временом могао да настане проблем јер нема адекватну конкуренцију на тренинзима. Стефан Милошевић је доведен из Спартака, међутим, не и регистрован.

На супротној страни за место у стартној постави боре се све сигурнији Милош Цветковић и од повреде опорављени Марко Петковић, али је тренутно популарни Цвеле у предности, па се и очекује у тиму у четвртак.

Испред њега место би требало да заузме Славољуб Срнић, који ове сезоне није продоран и ефикасан као прошле, али је веома поуздан када су у питању дефанзивни задаци.

Највећа дилема уочи утакмице са Сасуолом, барем међу новинарима који прате Црвену звезду, је ко ће играти лево крило. Пабло Моуче или Џон Руиз?

И један и други од свог доласка показали су да имају квалитет и одличну технику, међутим, и да физички нису на задовољавајућем нивоу. Због нешто бољих дефанзивних карактеристика, предност ћемо дати Костариканцу, а да ли смо у праву, видећемо.

Око осталих позиција, чини се да нема недоумица, што је Божовић и изјавио када је упитан коју улогу ће имати Дамијен Ле Талек. По очекивањима, гледаћемо га као штопера заједно са Томасом Фибелом.

Уго Вијеира је после паузе у Разграду ушао у голгетерску форму и нема сумње да ће од првог минута бити на терену. У супротном, био би то прилично зачуђујућ потез Божовића.

Одличне партије у домаћем првенству "препоручиле" су и Марка Полетановића као замену за Ле Талека на задњем везном.

Дакле, тим Црвене звезде који очекујемо у Ређо Емили против Сасуола је: Кахриман - Ристић, Фибел, Ле Талек, Цветковић - Доналд, Полетановић - Руиз, Катаи, Срнић - Вијеира.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар