Као вијагра: Вода из села код Приједора спасава мушку част

У селу Буснови, двадесетак километара од Приједора, на имању Радета Радановића налази се извор воде, која је небројено пута спасила мушку част и понос.

Република Српска 17.08.2016 | 16:49
Као вијагра: Вода из села код Приједора спасава мушку част
Са кољена на кољено, стотинама година, преносе се приче о чудотворном утицају воде на мушкарце, на које, како кажу, дјелује боље од вијагре, пише "Блиц".

"Извор се зове Пољанац, пошто се налази на мјесту које се зове Поље. Међутим, сви га зову извор мушке воде. Четрдесетих година прошлог вијека овај извор је напајао сва сеоска домаћинства, јер тада није било бунара. Никада није пресушио, а за вријеме Другог светског рата око њега је мјесецима било двадесетак породица, које су тада избјегле из Горњих Буснова", прича Радановић.

Додаје да за мушком водом влада права помама.

"Ко год чује каква својства има, долази и пуни канистере", прича Радановић и у шали наводи да често и жене свраћају да понесу коју "литрицу" кући да се "нађе за супу или сарму".

Многи мушкарци из села потврдили су нам да "има нешто у њој" и да једва чекају да дођу кући кад је попију.

Многима је, истичу, помогла и да у познијим годинама добију дјецу.

Радановић истиче да се дешава и да неко крадом дође до извора, наточи воде и трчи кући с флашама, плашећи се да га неко не примјети.

Буснови су изузетно богати природним изворима воде, а недалеко од Пољанца налази се извор Илиџа. Некада је ту, према Радановићевим ријечима, била права бања.

"Људи су масовно долазили, мазали се блатом, а многи су тврдили да је вода посебно љековита за очне болести. И данас је носе у канистерима кући, умивају се и кажу да је благотворна за организам", каже Радановић.

Наводи да се некада на Крстовдан код овог извора редовно одржавао збор, а као ни Пољанац, ни извор Илиџа никада није пресушио.

У селу Буснови има веома много извора питке и љековите воде. Ипак, највећу славу мјештанима овог прелијепог села донијела је мушка вода, о којој се прича надалеко.

Многи који дођу из иностранства долазе на извор, а потом воду носе у земље из којих су дошли. Кажу, за сваки случај, нека им се нађе.

Извор: Блиц

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Требава

17.08.2016 17:38

Ја је пијем већ 15 год. Имам седмеро деце!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комсо

17.08.2016 20:03

ТО МАЈСТОРЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слаткy

17.08.2016 20:37

Срамота за оне мускарце сто је пију ...Они су срамота за муски род...