Мајка дјечака вратила Тачију цвијеће

Мајка Ивана Јововића, једног од дечака убијених на реци Бистрици у Гораждевцу 2003. године, вратила је цвеће који је Хашим Тачи положио на споменик њеном сину и жртвама из овог метохијског села.

Србија 17.08.2016 | 16:15
Мајка дјечака вратила Тачију цвијеће
Сенка Јововић је Тачијев венац узела са споменика и однела га у полицијску станицу, преноси Радио Гораждевац.

"Додао нам је со на рану, погодило ме је више него оног 13. августа кад смо излазили на гробље, него је дошао да положи цвеће за 13 година. Што није дошао да каже да пронађу убице, то би му било боље као председнику", рекла је она.

Јововићева је поручила Тачију да би требало да се заложи за откривање убица њеног сина и осталих који су страдали у Гораждевцу, како би се судило убицама и како би правда била задовољена.

Истакла је да није знала да ће косовски председник положити цвеће на споменик страдалих у том селу и да би, да је знала за то, Тачи то могао да уради "једино преко ње мртве".

Прошле недеље навршило се 13 година од страдања два српска дечака у Гораждевцу који су убијени док су се купали у реци Бистрици, на Косову и Метохији, а злочин до сада није расветљен, нити су окривљени приведени правди.

Иван Јововић и Пантелија Дакић убијени су из аутоматског оружја, а њихови другови Богдан Букумирић, Марко Богићевић, Драгана Србљак и Ðорђе Угреновић су тада тешко рањени.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ре

17.08.2016 14:56

Свака част сестро Српкињо! У теби је крв кнегиње Милице.

ОДГОВОРИТЕ