"Марихуану више конзумирају сиромашни и мање образовани грађани"

Истраживање спроведено у САД, а засновано на подацима о конзумирању марихуане у десетогодишњем периоду открива начешћи профил једног конзумента. Установљено је да марихуану најчешће конзумирају сиромашни и мање образовани грађани.

Занимљивости 17.08.2016 | 09:21
"Марихуану више конзумирају сиромашни и мање образовани грађани"
Истраживачи Стивен Девенпорт и Донатан Колкинс установили су да конзументи марихуане имају сличне навике као особе које конзумирају цигарете.

Студија открива да се од раних 1990-их година број оних који конзумирају марихуану повећао са једне на девет особа, и на једну од три особе у 2013. години.

Колико се у последњих 20 година повећао број корисника марихуане говори податак да је пре две деценије коришћење марихуане било заступљено на нивоу конзумације алкохола, а данас се налази у рангу конзумирања цигарета.

Истраживањем је установљено да 19 одсто конзумената марихуане у 2012. и 2013. години у САД нема диплому средње школе. Осим тога, 29 одсто корисника тог опојног средства годишње зарађује мање од 20.000 долара.

Закони у многим земљама у последњих 20 година постали су либералнији па је и број оних који су кривично одговарали због дистрибуције или конзумације марихуане драстично опао.

 
Б 92
фото: интернет

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Који дебили!

17.08.2016 16:54

Јака ми је та статистика која је заснована на дебилима из "Америке"!

ОДГОВОРИТЕ