Емотивна порука олимпијске шампионке преминулој другарици!

Пољска атлетичарка Анита Влодарчик још једном је померила границу у бацању кладива и поново је освајајући злато мислила на пријатељицу коју је изгубила.

Остали спортови 20.08.2016 | 19:15
Емотивна порука олимпијске шампионке преминулој другарици!
Влодарчик је на Играма у Рију оборила светски рекорд и освојила златну медаљу у бацању кладива, а то је урадила користећи стару рукавицу коју је носила некадашња шампионка и њена блиска пријатељица Камила Сколимовска.

Сколимовска, освајачица злата на Играма у Сиднеју 2000. године, умрла је 2009. године у 26. години од плућне емболије током припрема пољске репрезентације у Португалу.

Влодарчик од тада на свим такмичењима носи њену рукавицу. Морала је неколико пута да је преправља, али наводи да ће користити до краја каријере.

"И даље бацам с овом рукавицом. Чувам успомену на њу. Пре 16 година је освојила злато у Сиднеју... Срећна сам што настављам традицију", рекла је Влодарчик.

Влодарчик је у трећој серији финала кладиво бацила 82,29 метара. Претходни рекорд био је 81,08, који је такође она поставила.

Након освајања злата скочила је од радости, назвавши то "експлозијом среће". Након почасног круга била је потпуно исцрпљена.

"Не могу да мрднем, нарочито после круга око стадиона. Веома сам уморна, али сам јако срећна", поручила је нова-стара светска рекордерка.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар