ОИ - Мари: Најтеже икада! Видјећемо за Токио...

Британац финале Олимпијских игара у Рију истакао као најтежи меч у борби за неки трофеј. Није сигуран да ће бранити злато за четири године.

Тенис 19.08.2016 | 20:15
ОИ - Мари: Најтеже икада! Видјећемо за Токио...
Британски тенисер Енди Мари рекао је да је у финалу Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, против Аргентинца Хуана Мартина дел Потра, одиграо један од најтежих мечева у каријери, када је у питању борба за трофеј.

Мари је славио 1:1, по сетовима 7:5, 4:6, 6:2, 7:5, после нешто више од четири сата. Тиме је постао први тенисер који је одбранио златну олимпијску медаљу у синглу.

"Знам да је овај меч био један од најтежих мечева које сам морао да играм за велику, велику титулу. Мислим да је финале УС опена, које сам играо 2012. године против Новака (Ђоковића), када сам освојио свој први гренд слем, било веома тешко, али овај је био тежи, емотивно и физички. Било је много успона и падова током меча", рекао је Британац, а пренео ЦНН.

Други тенисер света није открио да ли ће олимпијско злато бранити у Токију 2020. године.

"То је дуг период, четири године, многе ствари могу да се промене. Ко зна? Имаћу 33 године и нисам сигуран да ћу моћи да будем на истом нивоу".

После жреба, у којем је у првом колу добио првог тенисера света, Новака Ђоковића, Дел Потру су многи давали мале шансе за пролаз даље, али је 141. играч на АТП листи успео да настави ка финалу, а у полуфиналу и да избаци Шпанца Рафаела Надала.

Ово сребро је друга олимпијска медаља за Дел Потра, пошто је пре четири године у Лондону освојио бронзу.

"После ове недеље и ствари које су се догодиле, емоција које сам осетио, сигуран сам да у каријери овако нешто нисам доживео. Сваки спортиста ће дати све од себе да буде на подијуму и медаља коју носим око врата је сан за сваког спортисту. Прилика да имам две, више је него што сам санајао", рекао је аргентински тенисер.

Он је последњих година има проблема с повредама.

"Тенис је мој живот. Патио сам када нисам могао да играм, а сада ме је тенис поново учинио веома срећним. У Рију сам доживео много дивних ствари, на терену, у олимпијском селу, разговарао сам са Аргентинцима. Све то се догодило пошто играм тенис", рекао је Дел Потро.

Бронзану медаљу освојио је Кеи Нишикори из Јапана, који је победио Шпанца Рафаела Надала 6:2, 6:7, 6:3.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар