Сорош мета: Процуриле хиљаде докумената

Хакери су објавили више од 2.500 докумената организације коју води милионер Џорџ Сорош.

Свијет 15.08.2016 | 11:09
Сорош мета: Процуриле хиљаде докумената
Хаковани су интерни подаци Сорошове Фондације за отворено друштво. Документи су груписани у секције, као што су географска подручја, Свјетска банка и Канцеларија предсједника и односе се на период од 2008. до 2016. године, јавља "Дејли Колер“.

Они откривају планове рада, стратегије, приоритете и друге Соросове активности и обухватају извјештаје о европским изборима, миграцијама и азилима у Европи.

Наводи се да иза процурјелих докумената стоје амерички активисти који желе да представе истину о "процесу доношења одлука САД, као и о кључним елементима америчког политичког живота", преноси "Раша тудеј“.

Амерички стручњаци за безбједност, ипак за цурење ових података налазе одговорнима руске хакере, наводи "Блумберг“.

Према наводима портпарлке ФБИ лауре Силбер, хакери су податке о Фондацији за отворено друштво објавили најпре у јуну.

Она је рекла да је истрага показала упаде на интерну мрежу коју користе чланови одбора, особље и партнери Сорошове фондације.

Хакери су открили и имејлове бившег генерала НАТО-а Филипа Бридлава у којима се види његов покушај да испровоцира америчког предсједника Барака Обаму да започне сукоб са Русијом.

Бридлав је ЦНН- рекао да су украдени имејлови били дио државне обавјештајне операције. Викиликс је прије неколико дана објавио да је милијардер Џорџ Сорош 2011. давао упутства Хилари Клинтон како да приступи тадашњим немирима у Албанији..

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар