Обезбјеђени стикери за наредне три године

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података (ИДДЕЕА) купила је стикере за регистрацију возила за наредне три године.

Република Српска 15.08.2016 | 11:05
Обезбјеђени стикери за наредне три године
Уговор вриједан више од пола милиона марака прије неколико дана додијељен је једној бањалучкој фирми, чиме је проблем у вези с наљепницама, које су доказ о плаћеној регистрацији, ријешен на дужи период.

Проблем у вези са стикерима појавио се почетком ове године, кад је дошло до несташице јер је поступак набавке пропао након што је Канцеларија за разматрање жалби Босне и Херцеговине уважила жалбу једног од понуђача у поступку.

Толико је ескалирао да је на неколико локација више дана регистрација возила била обустављена, а настављена је након што су се почеле издавати посебне потврде. Међутим, оно што је занимљиво је то да су надлежни најављивали како се озбиљно разматра могућност потпуног укидања стикера и преласка на неке друге опције, па су возачи остали поприлично збуњени.

У складу с тим у марту ове године формирана је Радна група за процјену могућности укидања стикера, која је од Савјета министара БиХ добила рок од два мјесеца да испита све могућности. Тај рок истекао је још у мају, а да ли је група засједала и шта је закључила - још није објелодањено.

У ИДДЕЕА нису били расположени за разговор о раду ове групе, иако четири од седам чланова чине управо њени запослени, па су нас упутили на адресу Министарства комуникација и транспорта БиХ.

Из ове институције, која у радној групи има своја три члана, а којом предсједава Зоран Андрић, замјеник министра, такође нисмо могли добити информацију о томе да ли је и шта одлучено по питању будућности ових наљепница.

Како је поручено "Независним новинама", све информације у вези с пословима који се раде у Министарству не могу се добити без дозволе Исмира Јуска, министра, који је на годишњем одмору.

Коментар помоћника министра и предсједавајућим ове радне групе је изостао јер је и он на годишњем одмору, пишу Независне.

Иначе, сама идеја у вези са наљепницама је да полицајац у сваком моменту и без присуства возача може да провјери да ли је аутомобил регистрован. Приликом регистрације аутомобила возачи стикере плаћају пет марака.

(Независне новине)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоол

15.08.2016 10:12

Каква је улога стикера?Код нас никаква јер га нико не гледа јер нам је саобрацајна дозвола праисторијска и у њу се уносе подаци приликом сваке регистрације.Стикер це имати смисао када буду нове биометријске с.дозволе а овако су те паре бачене,наравно из џепа возача који на крају плаћају тај Стикер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирих

15.08.2016 11:00

Нигдје у свијету не постоје стикери него само саобраћајна дозвола. Ваши политичари измишљају топлу воду. Или је то само нови начин пљачке већ опљачканог народа.

ОДГОВОРИТЕ