Породици Кузмић опет пријети деложација

Породици Кузмић из Бањалуке пријети деложација из куће коју су у рату добили замјеном за своје имање у Хрватској.

Република Српска 14.08.2016 | 20:10
Породици Кузмић опет пријети деложација
Основни суд је деложацију најавио за 22. август. Радомир Кузмић је због поништења Уговора о замјени имовине 2009. године штрајковао глађу данима испред Народне скупштине Републике Српске.

Основни суд Бањалука донио је најновије рјешење по којем ће породица Кузмић из бањалучког насеља Чесма бити деложирана из куће 22. августа. То је наставак приче која траје осам година, колико је прошло од када је Радомир Кузмић штрајковао данима испред Народне скупштине Републике Српске и када су му и посланици и тадашњи министри у Влади обећавали да ће помоћи у рјешавању његовог случаја. Кузмић је у рату мијењао кућу у селу крај Славонског Брода за кућу у Бањалуци, али су стари власници куће у Бањалуци тражили и добили поништење уговора о замјени.

Некадашње имање Кузмића у Славонском Броду, које је Радомир Кузмић мијењао за кућу у Бањалуци, је девастирано и није одржавано, а Кузмић каже да једноставно нема гдје да се врати. Увјерен је и да је жртва корумпираног правосуђа. У Бањалуци од рата живи са супругом и двоје дјеце.

Деложација породице Кузмић најављена је из суда за 22. август. Један покушај деложације већ је раније пропао, јер је утврђено да Кузмићи немају гдје да оду када буду избачени из куће у којој живе.



(БН телевизија)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Овако

14.08.2016 19:16

Из даљине и непристрасно. Ту висе нема говора само о замјенама. Суд мора утврдити вриједности имања те ста је ко на њима радио потом гдје ко у ствари зиви. Господин Кузмиц мозе у оцајању изврсити самоубиство или дици све у зрак или то обоје. Судство није бас корумпирано него нема закона јасних за све то. Нису људи цуњеви да се пребацују и обарају без разлике о коме се ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

14.08.2016 20:22

Заменио куцу у селу поред Славонског брода за куцу у Бањалуци која вреди десет пута висе. Многи су мислили да це се добро окористити на стету других али им није посло за руком.

Name

Није Тако

14.08.2016 23:14

Из даљине и непристрасно,а боље рецено без благе везе.Коментарисес правне одлуке ко да си прије тога имао моздани удар.

Name

са СТРАНЕ'

15.08.2016 06:29

ОВО МЕНИ НИЈЕ ЈАСНО ШТА ИМАЈУ СТАРИ ВЛАСНИЦИ ВИШЕ СА ТИМ ОБЈЕКАТ СУ ПРОДАЛИ НОВЦЕ ДОБИЛИ! ГОТОВА МАША . САДА БИ СТАРИ ВЛАСНИК ЖЕЛЕО ПАРЕ И ЈАРЕ! ПОКВАРЕЊАКИ БИЈЕДНИЦИ ПУСТИТЕ ЧОВЕКА ДА ЖИВИ НА СВОМЕ , И МЕЂУ СВОЈИМА; СРПСКИ СУДОВИ ЋЕ НАС ПРЕ ИСКОРЕНИТИ ,НЕГО ИСИЛ' бандо ПУСТИТЕ породицу НА миру

Name

блбл не лупај

15.08.2016 09:11

У вријеме када су куце мијењане у Цесми имање овакво није вриједило готово ниста. И сада не вриједи много али је некоме зинула гузи*а јер је свакако вриједније од њиховог запустеног у Хрватској. Нису они мијењали куцу да профитирају у рату вец да спасу зиву главу. срам те било.

Name

Ми6

14.08.2016 19:58

50.000 људи по 1 марку и да се цовјеку направи куца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босанац

14.08.2016 21:01

Колико оно треба за "референдум" који вриједи мање од ролне тоалет папира, 3 милиона???? Ова шупа у којој породица Кузмић живи не вриједи 30 хиљада марака ни нова. За три милиона пара које ће бацити чисто ради добијања гласова на изборима, могли су обезбиједити трајни кров над главом за округло 100 (стотину) породица који живе у истој или горој ситуацији... Али то већ излази изван политике наших политичара и свих људских оквира, недај боже народу дати који динар назад... Само још фале Лукачеви диверзанти на батерије, да човјек недај боже изгуби главу на своме кућном прагу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дића

14.08.2016 21:09

Све институције треба минирати какав је то суд тјера свој народ на улицу

ОДГОВОРИТЕ