ПЛ: Какав спектакл са 7 голова и тријумф Ливерпула против Арсенала!

То смо сви чекали! Спектакуларан дерби са седам голова, Ливерпул изгледа опасно, Арсенал је шупаљ! Феноменалан меч на Емиратима, Клопов тим заслужио победу, Венгер мора да купи штопера, мајсторија Коутиња.

Фудбал 14.08.2016 | 19:45
ПЛ: Какав спектакл са 7 голова и тријумф Ливерпула против Арсенала!
Играли су Ливерпул и Арсенал често спектакуларне мечеве, пљуштали су голови, а сигурно да ће у историји тих незаборавних дуела посебно место заузети и данашња фудбалска посластица са седам голова. Редси су у спектаклу са седам голова савладали Тобџије на Емиратима 4:3 и посејали наду својим навијачима да ће ове сезоне коначно бити конкурент за титулу.

Клоп има разлога за задовољство, Венгеру остаје да се добро забрине и да што пре изађе на фудбалску пијацу по штопера.

Без Мертезакера, Кошчиелног и Габријела Паулисте на штоперским позицијама, Арсенал је бушан на све стране. Чејмберс и млади новајлија Холдинг нису уливали поверење и Ливерпул је то искористио да са четири хица изрешета Чеха. Додуше, ни Клоповапоследња линија није охрабрила навијаче Редса… Али примљени голови се заборављају, победа се памти. А она је извојевана потпуно заслужено.

Немац је у стартних 11 уврстио три оволетошња појачања. Естонац Клаван је чинио штоперски тандем са Ловреном, Вајналдум је вукао конце везног реда са Лаланом иХендерсоном, док је Мане са Фирмином и Коутињом чинио нападачки трилинг који је на муке сатвио одбрану Арсенала. Марко Грујић је са клупе одгледао меч, пошто је Клоп од замена искористио Џана, Оригија и Стјуарта. Венгер је са друге стране Џаку увео тек двадесетак минута поре краја када су гости имали велику предност. Предност је у везном реду добио Елнени, а изненађење је био Ивоби у шпиву. 

Почетак је више слутио на лош дан за Ливерпул. Морено је направио много глуп пенал надВолкотом, а крилни нападач Тобџија решио да прекрши неписано правило да играч над којим је направљен пенал не би требало да га и изводи. Преузео је одговорност, али Мињоле га је прочитао и одбранио. Ипак, Волкот се исправио у 30. минуту. Опет је пукло по Мореновојстрани и Волкот је прецизним ударцем искоса извадио флеке за неискоришћен пенал.

Али одговор Ливерпула је био бруталан. У надокнади првог полувремена, Филипе Коутињоје постигао велемајсторски гол из слободњака који је сам изнудио. Тек што је почело друго полувреме, Лалана је крунисао сјајну акцију гостију и асистенцију новајлијеВајналдума. У 56. минуту је већ било 3:1 за Редсе. Сјајан продор Клајна по десном боку у 56. минуту и лоше постављење Арсеналових штопера, Коутињо је искористио да другим голом на мечу донесе Ливерпулу 3:1. Када је Мане казнио очајну одбрану Тобџија у 63. минуту мирисало је на катастрофу Венгеровог тима...

Али није било готово. Само минут касније је Мињоле частио гол Окслејд Чемберленаочајном интервенцијом. Иако је одрбанио пенал, показао је да је и даље онај голман који све добро што уради, може да упрска једним потезом. Када је Чејмберс у 75. био највиши у скоку и погодио после центаршута Лалане деловало је да ће Ливерпул просути победу коју је имао у џепу. Ипак, Ливерпул је одолео и кренуо у сезону великом победом…

Ливерпул је славио на Емиратима први пут од августа 2011. године када је тријумфовао 2:0 аутоголом Арона Рамзија и поготком Луиса Суареса, те први пут надиграо Арсенал после пет мечева и славља на Енфилду 5:1 у фебруару 2014.

У екипи Ливерпула у протоколу је био само један српски фудбалер, Марко Грујић је остао на клупи за резерве, док Лазара Марковића није било ни међу 18.

Премијер лига, прво коло:

Арсенал – Ливерпул 3:4 (1:1)

Волкот 31, Окслејд-Чемберлен 65, Чејмберс 75 – Кутињо 45+2, 56, Лалана 49, Мане 64

Арсенал: Чех – Монреал, Чејмберс, Холдинг, Бељерин – Кокелан, Елнени (Џака 67') – Рамзи (Касорла 62'), Ивоби (Окслејд-Чемберлен 59'), Санчес – Волкот

Ливерпул: Мињоле – Морено, Клаван, Ловрен, Клајн – Вајналдум (Стјуарт 88'), Хендерсон, Лалана (Ориги 76') – Кутињо (Џан 70' ), Мане, Фирмино

Премијер лига, прво коло:
Арсенал – Ливерпул 3:4
Борнмут – Манчестер Јунајтед 1:3

Субота:
Хал Сити – Лестер Сити 2:1
Бурнли – Свонси Сити 0:1 (0:0)
Кристал Палас – Вест Бромвич 0:1 (0:0)
Евертон – Тотенхем 1:1 (1:0)
Мидлзбро – Стоук Сити 1:1 (1:0)
Саутемптон – Вотфорд 1:1 (0:1)
Манчестер Сити – Сандерленд 2:1 (1:0)

Понедељак:
21.00 Челси – Вест Хем

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар