ОИ - Клишина: Издали су ме...!

Једина руска атлетичарка у Рију затражила је хитну расправу на Суду за спортску арбитражу пошто ју је Међународна атлетска федерација опет суспендовала пред почетак наступа на Олимпијским играма.

Остали спортови 14.08.2016 | 19:15
ОИ - Клишина: Издали су ме...!
Скакачица у даљ Дарија Клишина једина је руска атлетичарка којој је било дозвољено учешће на Играма у Рију, после суспензије Атлетског савеза Русије због наводног системског допинга који је наводно прикривала и помагала држава.

Али све до јуче... Међународна атлетска федерација (ИААФ) суспендовала је другог дана атлетских такмичења на Играма и забранила јој ушешће, без објашњена зашто и како је донета та одлука.

"Жалим се на одлуку ИААФ на суспензију. Тражим хитну расправу, а одлука мора што пре бити донета. Ја сам чист спортиста и то сам доказала у више наврата, без икакве сумње. Три године сам у САД и тестирана сам на допинг ван Русије, што је био један од захтева. Ја сам жртва оних који су направили систем за манипулисање нашим лепим спортом и који га користе у политичке сврхе", рекла је освајачица бронзане медаље на Европском првенству 2014. године.

Она је додала да ће се на сваки начин трудити да заштити свој имиџ чистог спортисте.

"Осећам се изданом. Издао ме је систем који није концентрисан на очување спорта чистим и на подршку спортистима, већ више на тражење победа ван спортских борилишта", навела је Клишина.

Квалификације на Олимпијским играма у дисциплини скок у даљ за атлетичарке на програму су у ноћи између уторка и среде.

Министар спорта Русије Виталиј Мутко рекао је да суспензија скакачице у даљ Дарије Клишине са Олимпијских игара можда неће бити "последња провокација" упућена руским спортистима.

"Могу да кажем да ово можда неће бити последња провокација. Немам речи, прво су јој дозволили да учествује на Играма... Неке провокације се намерно појављују, а сада им је циљ руски спорт", рекао је Мутко за агенцију ТАСС.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар