Скола се обратио спортистима: Доста са ''тим'' изразима!

Легендарни аргентински кошаркаш апеловао је на колеге олимпијце да неке фразе и изразе избаце из употребе.

Кошарка 16.08.2016 | 12:45
Скола се обратио спортистима: Доста са ''тим'' изразима!
С ове стране Екватора тешко је претпоставити колико је јак ривалитет између Аргентинаца и Бразилаца.

Он се посебно односни на спорт.

Свесни тога, као и да би могло да буде проблема на трибинама Кариока 1 дворане у Рију, организатори су пре јужноамеричког кошаркашког "класика" између ове две земље (касније завршеног у два продужетка) апеловали на капитене да се обрате публици и замоле за фер-плеј.

Аргентинци, којих није било мало, извиждали су Марселиња Уертаса, а када је микрофон узео Луис Скола једва да се нешто чуло у дворани од онога што је рекао.

А, суштина је била да се смире страсти и да спорт буде у првом плану.

Легендарни кошаркаш, носилац аргентинске заставе на свечаном отварању Игара, после меча рекао је...

"Помислио сам – ово не иде на добро! Нису ни желели да ме чују шта имам да кажем, што је потпуно супротно ономе што смо намеравали да урадимо", рекао је Скола, који је сачекао да се трибине смире и ипак позвао све у дворани да уживају у кошарци, а било је због чега се ужива.

Међутим, када је добио прилику да прича са новинарима, Скола је имао и поруку за остале спортисте, не само за навијаче. Упутио је и на то да сами спортисти доприносе подизању тензија када користе изразе попут "рата", "битке" или фраза налик оној "уради или умри" и слично.

"Нико није погинуо данас и нико неће погинути ни у следећој утакмици. То је само утакмица. Следећи пут ће Бразил победити и ни тада нико неће погинути, верујте ми", рекао је Скола и додао:

"Спортисти би требало да престану да користе ратне фразе".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар