ОИ: Надалу друго олимпијско злато!

Шпанци Рафаел Надал и Марк Лопез освојили су злато у Рију победом у конкуренцији дублова над комбинацијом из Румуније Флорин Мерџа/Хориа Текау - 6:2, 3:6, 6:4.

Тенис 13.08.2016 | 14:00
ОИ: Надалу друго олимпијско злато!
Надал се неколико сати након тешког дуела и преокрета против Томажа Белучија у синглувратио на терен и после још једног меча на ивици пораза стигао до своје друге златне олимпијске медаље.

Шпанци су убедљиво отворили меч и уз сјајан сервис рутински дошли до вођства од 1:0.

Иако Румунима нису дозволили ниједну брејк лопту у првом делу, пети носиоци нису успели да одрже ритам у наставку, па је меч ушао у трећи сет захваљујући нападачкој игри и 19 винера Мерџе и Текауа.

Румуни дуго нису попуштали, а у седмом гему су сломили Лопезов сервис и отворили пут да чувањем сервиса направе велики подвиг. Међутим, нису издржали и морали су да се задовоље сребром после два и по сата игре.

У мечу за бронзу част америчког тениса без браће Брајан сачували су Џек Сок и Стив Џонсон, који су савладали Данијела Нестора и Вашека Поспишила са 6:2, 6:4.

Надала, који је злато узео у појединачној конкуренцији у Пекингу пре осам година, у синглу чека дуел са Хуаном Мартином дел Потром.

Надал је овим постао први тенисер који у својој колекцији има сва четири гренд слем трофеја, а уз то је освојио Дејвис куп и златне медаље у синглу и дублу на Олимпијским играма.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар