Књига које Обама чита на одмору и музика коју слуша

Када не игра голф са кошаркашким звездама или шета по плажи, амерички председник Барак Обама се опушта уз читање.

Занимљивости 13.08.2016 | 10:12
Књига које Обама чита на одмору и  музика коју слуша
Бела кућа је данас објавила листу од пет наслова књига које амерички председник чита за време свог двонедељног летњег одмора.

Према саопштењу, амерички председник је љубитељ мемоара и епске научне фантастике, преноси АФП.

Међу књигама које тренутно чита је дело добитника Пулицерове награде Вилијама Финегана, аутобиографија под насловом "Варварски дани: Сурферски живот", у којој описује своју опсесију сурфовањем и балансом живота и посла, што је тема, која је према наводима агенције, врло блиска америчком председнику.

Барак Обама овог лета чита књигу "Подземна железница" Колсона Вајтхеда, у којој је описано мукотрпно путовање младих црнаца ка слободи.

На листи се налази и бестселер "Х као Хавк" Хелен Мекдоналд, у којој се говори о жени која кроти дивљу птицу грабљивицу након смрти њеног оца.

Председник ће до краја одмора прочитати и два романа - психолошки трилер "Девојка из воза" Пола Хокинса и научно-фантастичну авантуру о постапокалиптичном свету Нила Стивенса "Севеневес".

Амерички председник Барак Обама објавио је две летње музичке листе за одмор на острву Мартас Вињард, у савезној држави Масачусетс, на североистоку САД.

Инди рок, класици америчке музике, мало репа и ангажовани аутори на листама су које је Обама објавио на стриминг сервису Спотифај.

Списак својих омиљених песама и музичара Обама је први пут објавио прошле године, такође у августу.

И ове године на листама, једној за дан а једној за вече, су класици америчке музике Били Холидеј, Нина Симон, Мајлс Дејвис или група "Бич Бојс", али и алтернативни рок Аустралијанке Кортни Барнет и нумере инди фолк бенда из Лос Анђелеса "Едwард Схарпе анд тхе Магнетиц Зерос".

Амерички председник слушаће овог лета и ангажоване нумере попут "Форевер Бегинс" репера Комона о борби за грађанска права или са феминистичком поруком снимљену нумеру "Цриминал" Фијоне Епл.

На плејлисти су и Каетано Велозу, икона бразилске музике и један од оснивача Тропикализма. Обама је на листу убацио његову обраду мексичке песме "Цуцурруцуцу Палома" која је популарност стекла и у извођењу Американца Харија Белафонтеа.

Председник ће слушати и "Ме Густас Ту" Ману Чао, ангажованог француског аутора шпанског порекла, али и поп нумере Џенет Џексон, Р&Б Д'Анђела, соул певачице Жанел Моне и блуз Герија Кларка млађег.

 Б 92
фото: yоу тубе

 
 

Коментари / 0

Оставите коментар