Никад оштрији Жарко Зечевић о преваранту Ђурићу...!

Преварант Ђурић је годишње трошио 24 милиона евра! Са њим могу да комуницирам само преко преводиоца! „Он нема моралин кредибилитет, уништио је бројне банке и Ветеринарски завод“, поручио легендарни генерални секретар црно - белих.

Фудбал 12.08.2016 | 23:15
Никад оштрији Жарко Зечевић о преваранту Ђурићу...!
И када је активан и када је пасиван Жарко Зечевић је у епицентру дешавања у Партизану. Такву перцепцију имају навијачи гиганта из Хумске, појединци су уверени да ће легендарни генерални секретар бити тас који ће превагнути на једну од две зараћене стране на седници Скупштине клуба 12.септембра.

Нашао се Жарко Зечевић у епицентру збивања након оштрих речи бившег председника Драгана Ђурића. Одговор Жарка Зечевића у интервју за Вечерње Новости је био жесток. Он је навео да је Ђурић својевремено као први човек црно – белих трошио годишње 24 милиона евра.
И не само то.

„Драган Ђурић нема морални кредибилитет да бих ја њему одговарао и коментарисао његове изјаве које је давао по новинама. Прво, Драган Ђурић је човек који је остао дужан банкама више од 40 милиона евра, он је један од људи који је узроковао стечај и пропадање Агробанке, само је у њој имао дуг од 30 милиона. Ђурић је за десет година успео да уништи једну од најбољих фирми старе Југославије, а то је Ветеринарски завод. Ђурић је у једној од шест година потрошио 24 милиона евра, што је у моје време био буџет за три године. Он брка неке ствари, каже да сам му ја оставио дуг од неколико милиона, а заборавља да ја њему нисам предао клуб, него да је он наследио Толета Караџића, који ни приватно ни у фирмама никад није оставио динар дуга. Није мој обичај да причам овако, никада нисам овакву изјаву дао, али он нема морално право да то прича. А и када би требало да разговарам са њим, он би морао да поведе преводиоца да бих га разумео шта хоће да каже. Лажове и преваранте морам децидирано да наведем. Упознао сам га преко Бјековића, није излазио из његове канцеларије, а онда га је отерао“, поручио је Зечевић за Вечерње Новости.

Одговорио је и на питање колико политичка воља утиче на резултате клуба. Из простог разлога, јер се у форумашким и интернет расправама често потежу аргументи да је Партизан био миљеник прошле, а Црвена звезда ове власти.

„Ако добро радите, ту мислим на стручан рад и играче, нема те политике која може да утиче на то. Одлучује снага талента, воље и вештине, ништа друго не признајем. Та прича да је овај или онај миљеник, то нема везе. У старој Југославији Партизан је био миљеник једне структуре, Звезда друге, па нису одлучивали они, него играчи на терену“.

Шта очекујете да ће да се догоди на заседањи Скупштине 12. септембра?

„Очекујем да Партизан победи 12. септембра, да добије стабилно руководство, председника, управу и да почне да функционише како треба“.

У каквим сте односима са Бјековићем? Усликани сте да трчите заједно, а када се поведе прича о Партизану, на супротним странама сте.

„Ненад Бјековић и ја се дружимо 30 година и више. О њему могу да причам само све најбоље. И кад смо радили заједно није све било мед и млеко. Пошто смо били професионалци, све смо разрешавали унутар клуба“.

Постоје ли људи који би сада купили Партизан?

„Са овом инфраструктуром постоје услови да клуб за четири-пет година буде профитабилан. Профитабилан у том смислу јер има школу која је једна од три најбоље у Европи, одмах после Ајаксове. Када се саберу сва имена која су изашла из ње и продата, јасно је да то јака основа за стабилан клуб. Још јача основа је кад можете да спојите две-три генерације да одиграју једну Лигу шампиона и једну Лигу Европе. Прошле године је Партизан зарадио 8,5 милиона евра од Лиге Европе, на Лиги шампиона је профит 14. За две године само од прихода са европских такмичења можете да се издржавате“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Како то?

13.08.2016 05:32

Код нас је Ђурић кредибилан инвеститор.И увијек пожељан гост актуелне власти

ОДГОВОРИТЕ