Партизан одустао од Еврокупа!

Кошаркашки клуб Партизан одустао је од учешћа у овогодишњем Еврокупу, сазнаје Б92.

Кошарка 12.08.2016 | 19:00
Партизан одустао од Еврокупа!
Председник Партизана Никола Пековић писао је председнику Евролиге Ђордију Бертомеуу и обавестио га да су ’црно-бели’ одлучили да одустану.

У писму које је Б92 имао на увид, Пековић је саопштио да су у клубу тако одлучили због потенцијалних санкција Кошаркашког савеза Србије (КСС).

"Поштовани господине Бертомеу, обраћам Вам се у име КК Партизан НИС са жељом да Вам се на првом месту захвалим на недвосмисленим намерама да се наш клуб врати у европска клупска такмичења под окриљем ЕЦА, као и конкретним потезима који су у том правцу повучени. Као што је и Вама познато, амбиције нашег клуба су да игра са најквалитетнијим европским ривалима и наш циљ је да се у догледно време вратимо у Евролигу", написао је Пековић, а потом се осврнуо на тренутну ситуацију у европској кошарци.

ФИБА Европа прети санкцијама свим кошаркашким савезима чији клубови буду наступали у Еврокупу следеће сезоне.

"Ипак, недавна и још увек веома актуелна дешавања у европској кошарци нису заобишла ни Србију, наш кошаркашки савез а самим тим и наш клуб. Након низа састанака који су одржани у претходном периоду, КК Партизан НИС пред собом има ситуацију у којој нема другог избора осим да одустане од учешћа у Еврокупу. Пре извесног времена, клубу је најављена а потом и у дело спроведена суспензија од стране КСС уколико клуб не одустане од учешћа у Еврокупу. У пракси, то значи немогућност регистрације играча што нас ставља у безизлазну ситуацију у којој једина солуција за наш клуб представља повиновање захтевима матичног савеза који спроводи одлуке ФИБА", додао је председник Партизана.

ФИБА дозвољава клубовима да наступе само у Евролиги, што сетиче такмичења који нису под њеном јурисдикцијом, а притисак на остале врши јер је покренула сопствену Лигу шампиона.

КСС је месецима покушавао да наговори Партизан да одустане од наступа у Еврокупу, због чега му је суспендовано чланство, па не може да региструје играче, а апели су коначно уродили плодом.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар