Ђаковић: Моји пријатељи су и Салиховић и Додик

"Било би интересантно да ови што ме прислушкују пусте транскрипт разговора са високим дужносником СДА. Можда би се из тога видјело зашто је баш сада објављен овај транскрипт", рекао је за Н1 новинар Мато Ђаковић.

Босна и Херцеговина 12.08.2016 | 17:34
Ђаковић: Моји пријатељи су и Салиховић и Додик
Подсјећамо, након што је портал Журнал објавио транскрипт разговора између Мате Ђаковића и предсједника Републике Српске, који наводно открива позадину медијског рата главног тужиоца Тужилаштва БиХ Горана Салиховића и министра безбједности БиХ Драгана Мектића, Ђаковић је за Н1 објаснио цијелу ситуацију.

"Са Гораном Салиховићем никада нисам разговарао нити о једном предмету. Транскрипт је снимљен онај дан када је Салиховић код мене био гост. Додику сам пренио што је рекао главни тужилац у емисији. Рекао сам и да је дјелимично тачан транскрипт јер Додика никада нисам звао шефе", рекао је Ђаковић.

Ђаковић је истакао и неколегијалност новинара.

"Када се пусти транскрипт предсједника Федерације БиХ и једног новинара сви новинари кажу како је то противзаконито, а сада нико од колега није написао да је овај транскрипт противзаконит", казао је он.

Он је објаснио да је све речено у емисији Телеринг у вези изјава Салиховића о истрагама у Павловић банци.

"Ја сам ту информацију пренио Додику прије него је објављено на телевизији. Изнио сам свој став и мишљење, можда сам нешто додао, али то је тако. Не спорим тај транскрипт. Звао сам Додика и рекао му шта је отприлике речено и то је мој став", рекао је Додик.

Ђаковић је одбацио наводе да је добио противуслугу од предсједника Републике Српске.

"Видио сам да колеге објављују и нешто слично за Фахрудина Радончића. Колега који је објавио да је Радончић нешто платио, било би интересантно да каже колико је он платио, јер је био пет пута гост код мене у ових 20 година."

Поновио је да би било интересантно када би се објавио његов разговор са високим дужносником Странке демократске акције обављен у посљедњих 20-так дана.

Ђаковић је рекао и да његов прелазак с ОБН-а на РТРС нема никакву политичку позадину.

"Додик није знао да ћу ја прећи на РТРС, али то ми нико неће вјеровати. Младен Иванић је први функционер који је знао да ћу прећи на РТРС. То се може и провјерити", изјавио је Ђаковић и додао како од државе очекује да ради свој посао.

За крај разговора је открио разлоге одласка с ОБН телевизије.

"Проблем је изгледа што сам ја из Сарајева отишао у Бањалуку. Ја мислим да је Бањалука моја држава. Није проблем када неко из Бањалуке оде у Сарајево. Ако сам ја толико лош новинар, не знам у чему је проблем онда.

Интересантно, одједном сви гледају Телеринг. С ОБН-а сам отишао јер ми је термин био између 13-14 сати. Тражио сам да ми емисија буде у приме тимеу, тражио сам да буде барем реприза. Нису ми дали. У марту сам имао пет гостију; Горана Салиховића, Бакира Изетбеговића, Драгана Човића, Александра Вучића и Ивицу Дачића. Нити једна емисија није ишла у исто вријеме. Зар није професионално замолити да ми то дају? Они нису могли и ја сам морао отићи.

ОБН-у желим све најбоље, то је моја кућа, стварао сам је. Нема никакве позадине. Немам шта да кријем. Пријатељ сам и са Гораном Салиховићем и са Милорадом Додиком."

Извор: Н1

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Мики

12.08.2016 15:36

Цега се паметан стиди, будала се хвали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

12.08.2016 16:10

А на РТРС-у су по Додиковом налогу платили јадном Мати тричавих 500.000 КМ за лиценцу и 5000 КМ по емисији. Какав Приме Тиме и сличне глупости. Кроатизација Бања Луке и Српске се наставља. Припадници Зенги нису били довољни. Ту је Мато да их појача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душко Дугоушко

12.08.2016 17:51

А тек шта раде фирме Лагер и Камибус...то је тек кроатизација.

Name

Едо,Слатина-Тузла

13.08.2016 05:52

@Алан Форд.... Најгоре у свему томе је што нам " медијску слику " прави човјек који је " шумарски техничар " ( завршио у Живиницама ) а не новинар !!

Name

горан

12.08.2016 16:12

""Немам шта да кријем. Пријатељ сам и са Гораном Салиховићем и са Милорадом Додиком.""" Да је то самоинисијативно рекао пре сваког инервијуа који је водио са њима [то се на западу зове 'дисцлосуре оф персонал френдсхип'] и веровали би му, али посто то говори тек сада јасно је дфа је притјеран уз зид и зна да це се појавити и дикази о пријатељству

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато србин

12.08.2016 16:26

То Мато србине, добро досао куци у БЛ

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

12.08.2016 17:10

То се по ЗКП-у БиХ у складу са цланом 250.тумаци као организовани криминал.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мак

12.08.2016 17:21

Нису ни будале све исте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милорад

12.08.2016 18:37

Не с.ри љигавце!! Ово сто се сад прица и ово сто су ти сад пустили знају и дјеца у првом основне. Како се заврсавају ствари у овој канализацији од дрзаве знају и врапци на грани. Сад ти као несто разумно објасњавас а ми као треба да те слусамо!!?? Ма немој?? Видјецемо гје цес са те канализационе телевизије преци даље?? А брзо цес, волу без репа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

12.08.2016 19:02

Колинди је направио зграду сад ће обновити возни парк мата довео и биће директор телевизије остали ће се намјеста сами то хрватска ко и у загребу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нено

12.08.2016 20:52

Ти си Мато пријатељ само сам са собом и са оним тко ти да висе,на ОБН- у ти је било мало 5000 км и није проблем сто си пресао на Ртрс,него је твој проблем сто си показао право лице и сто сада тај твој Телеринг висе нико и не схвата као озбиљну емисију

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато...

12.08.2016 22:27

Је познат' одавно у Мостару, ако цита зна о цему прицам'...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Едо,Слатина-Тузла

13.08.2016 05:48

Па обиђе редовно ( редовито ) " пријатеље " Драгана и Григорија и све то његова друга супруга сања(малим) " окачи " на ФБ ( ако сања није " укинула " профил ових дана ) !!

Name

Тако је...

13.08.2016 08:19

У Мостару се зна за њега...

Name

Последњи кинески цар

13.08.2016 05:17

Пустите цовјека да ради свој посао. Ко неце да гледа његову емисију има даљински управљац и промјени канал. Лицно мислим да је он коректан и добар новинар сто је и показао у својим ранијим емисијама док је радио на ОБН у. Нико у Федерацији БиХ није политицарима из Федерације смио постављати скакљива питања сем њега. Његова је лицна ствар са ким це бити пријатељ,а ствар правосудних органа је да истразе те снимане разговоре и покрену истрагу и поступак ако има основа. Зато не треба од тога дизати прасину. Питање је велико ко доноси одлуку око прислускивања и снимања нецијих разговора. Мали круг људи доноси такве одлуке ,снимају све и скоро свакога ,па те снимке пустају у етар када им треба и одговара због својих интереса и уцјењивања људи ,а не због правде и праведности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доусник

13.08.2016 10:44

Ја сам ту информацију пренио додику... да ли је овај лик новинар или неки агент,савјетник итд.или све заједно и ко му плаћа и колико за све послове које обавља.ако му је изговор да то ради на пријатељској основи и ми то пусимо онда смо тотални идиоти.

ОДГОВОРИТЕ