Сипа "дише за врат" фиктивним фирмама

Агенција за истраге и заштиту /СИПА/ БиХ располаже одређеним сазнањима о постојању фиктивних фирми у БиХ и евентуалној утаји пореза приликом куповине и прања новца, али за сада не може да износи више података у јавност, потврђено је Срни у Сипи.

Босна и Херцеговина 12.08.2016 | 16:05
Сипа "дише за врат" фиктивним фирмама
Из Службе за послове са странцима БиХ речено је раније да је проведена акција да се утврди колико је у БиХ регистровано фирми чији су власници странци, односно да се провјери колико је међу њима фиктивних, преносе федерални медији.

У Служби наводе да је циљ акције, која је проведена у сарадњи са другим институцијама, био да се утврди легалност куповине земљишта у БиХ, открије евентуална утаја пореза приликом куповине и прање новца.

"Било је обухваћено око 108 фирми које су овдје регистроване и чији су власници странци гдје је 71 лице из Кувајта власник фирме, 13 из Либије, 12 из Уједињених Арапских Емирата, 10 из Сирије и два из Катара", рекао је директор Службе за послове са странцима Слободан Ујић.

Ујић је истакао да је пронађено доста фиктивних фирми, да нека лица нису ни ушла у БиХ већ су овластили држављане БиХ који у име њихове фирме могу куповати некретнине у БиХ.

Према његовим ријечима, сва сазнања прослиједили су другим безбједносним агенцијама у БиХ, Сипи и Пореској управи.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Саво

12.08.2016 14:19

Ко је био на целу слузбе за странце десет година?

ОДГОВОРИТЕ