ОИ - тенис: Фаворити по плану, уз мучење Марија!

Позната већина четвртфиналиста у мушкој конкуренцији и три полуфиналисткиње у женској.

Тенис 11.08.2016 | 21:15
ОИ - тенис: Фаворити по плану, уз мучење Марија!
Рафаел Надал (Шпанија), Хуан Мартин дел Потро (Аргентина), Стив Џонсон (САД), Роберто Баутиста Агута (Шпанија), Томаш Белучи (Бразил) и Енди Мари (Велика Британија) шесторица су од осам четвртфиналиста тениског турнира на Олимпијским играма у Рију.

Надал је савладао Француза Жила Симона у два сета (7:6, 6:3) и играће против домаћег тенисера, Белучија, који је избацио Белгијанца Давида Гофана - 7:6, 7:4.

Дел Потро, који је у првом колу био бољи од првог носиоца, нашег Новака Ђоковића, победио је Јапанца Тара Данијела, иако је изгубио први сет (6:7, 6:1, 6:2).

Аргентинац ће у борби за полуфинале играти против Шпанца Роберта Баутисте Агута, који је елиминисао Жила Милера из Луксембурга.

Стив Џонсон се међу осам најбољих у Рију нашао победом против Руса Евгенија Донскоја и сада ће играти против шампиона са Олимпијских игара у Лондону, Ендија Марија (Велика Британија), који се прилично намучио против Фабија Фоњинија (Италија).

Мало је недостајало за још једну сензацију на тениском турниру Олимпијских игара у Рију.

После елиминације Новака Ђоковића, пред испадањем се нашао и други носилац, шампион са претходних Игара у Лондону 2012, Енди Мари.

Британац је добио први сет против Италијана Фабија Фоњинија, 40. на АТП листи, али је онда изгубио наредни, а у одлучујућем трећем је заостајао 0:3! Ипак, тада је додао гас и преокренуо за коначних:

Енди Мари - Фабио Фоњини 2:1 (6:1, 2:6, 6:3).

Последњи четвртфинални пар чиниће победници дуела Гаел Монфис (Француска) - Марин Чилић (Хрватска) и Кеи Нишикори, који је лагано са 6:2, 6:2 савладао Андреја Мартина (Словачка).

Што се тиче женске конкуренције, познате су три полуфиналисткиње: Петра Квитова (Чешка),Медисон Киз (САД) и Моника Пуиг (Порторико).

Квитова је у четвртфиналу у само 49 минута убедљиво победила Украјинку Елину Свитолину (6:2, 6:0), која је у претходној рунди направила велико изненађење и елиминисала најбољу тенисерку света Серену Вилијамс.

Чехиња ће у борби за финале играти против Порториканке Монике Пуиг, која је у осмини финала савладала Немицу Лауру Зигмунд са убедљивих 6:1, 6:1, док ће Кизова играти против боље из дуела Џоане Конте (Велика Британија) и Анђелик Кербер (Немачка).

Американка је претходно савладала Рускињу Дарију Касаткин (6:3, 6:1).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар