Од отказа у Хетафеу до предворја Лиге шампиона!

Виљареал пронашао замену за изненадни одлазак тренера Марселиња.

Фудбал 12.08.2016 | 11:30
Од отказа у Хетафеу до предворја Лиге шампиона!
Изненадни одлазак Марселиња Гарсије Торала прилично је шокирао све у Виљареалу.

Тренер који је "жуту подморницу" одвео до полуфинала Лиге Европе прошле сезоне и четвртог места у Примери, спаковао је кофере непосредно пред почетак сезоне, али и двомеча последњег кола квалификација за Лигу шампиона са Монаком.

Званичног образложења за растанак није било, а претпоставља се да је у питању Марселињово неслагање са Управом клуба. Неколико стандардних првотимаца напустило је клуб овог лета, мада је стигао и солидан број играча, међу којима је и Бразилац Пато.

У сваком случају, руководство је брзо реаговало и нашло замену у лику Франа Ескрибе, доскорашњег тренера Хетафеа. Као "првог пика", шпански медији су помињали Мануела Пелегринија, али очигледно није дошло до договора са искусним Чилеанцем, па је поверење добио 51-годишњи стратег родом из Валенсије.

Ескрибе је тренерску каријеру почео као помоћник Кикеу Санчес-Флоресу, са којим је радио у Хетафеу, Валенсији, Бенфики и Атлетико Мадриду, после чега је 2012. почео самостално да води Елче. Успео је да уведе клуб из Валенсије у Примери у задржи га у њој две сезоне, али је онда због финансијских проблем клуб избачен у нижи ранг, а Ескриба је преузео Хетафе. Први део сезоне био је обећавајућ, али је после серије од 12 утакмица без победе у априлу уследио споразумни прекид сарадње.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар