Новак објаснио зашто не иде у Синсинати...

Први рекет света рекао је да је повреда ручног зглоба стигла као последица густог распореда и да мора да прескочи једини мастерс на којем нема титулу како би залечио повреду.

Тенис 13.08.2016 | 12:45
Новак објаснио зашто не иде у Синсинати...
После ране елиминације у синглу и дублу на Олимпијским играма из Рија је стигла и вест да ће најбољи тенисер света Новак Ђоковић прескочити и турнир мастерс серије у Синсинатију, који стартује у недељу.

Некако стидљиво као разлог слабог учинка у Бразилу провукла се повреда, а Ђоковић је у образложењу организаторима турнира у Синсинатију и коначно обелоданио о чему је заправо реч. У питању је повреда зглоба леве руке.

"Тужан сам што морам да саопштим да ове године нећу наступати на мастерсу у Синсинатију.Суочавам се са повредом која је узела данак због веома густог и активног распореда ове године. Одиграо сам много мечева и морам да одморим како бих је залечио", саопштио је Ђоковић и додао да "увек има висока надања када се враћа у Синсинати како би освојио једини мастерс турнир који му недостаје".

Ђоковић ће тако пропустити још једну прилику да тријумфује у Синсинатију, чији му пехар једино недостаје у колекцији мастерс трофеја. Он је пет пута играо за титулу, али је сваки пут претрпео пораз, укључујући и прошле године, када га је надиграо Роџер Федерер (7:6, 6:3).

"Нажалост, Новак је претрпео неугодну повреду, и ми му желимо брз опоравак", стоји у саопштењу организатора турнира, који су изразили наду да ће упркос изостанку најбољег гледаоци моћи да виде друге добре тенисере, као и да ће то бити добра прилика и за млађе, чије време тек долази.

Ђоковић је играо у 14 финала на последњих 15 турнира мастерс серије, а на последњем у Торонту, непосредно пред почетак Олимпијских игара освојио је рекордну 30. титулу.

Организатори мастерса у Синсинатију су са киселим осмехом примили отказ Ђоковића, јер то значи да ове сезоне неће наступати ниједан прошлогодишњи финалиста. Роџер Федерер је још раније отказао наступ на Олимпијским играма, а потом и на свим турнирима до краја године.

Најбољи играч света најавио је да ће његов наредни турнир бити УС Опен, последњи гренд слем сезоне, који почиње 29. августа у Њујорку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар