Ко су црни пјешаци Мата Ђаковића?

Матово гласно ћутање више нам говори од хиљаде изговорених ријечи.

Република Српска 10.08.2016 | 21:39
Ко су црни пјешаци Мата Ђаковића?
Емисију „Телеринг“ синоћ су многи чекали са нестрпљењем како би видјели да ли ће водитељ и уредник Мато Ђаковић на неки начин реаговати и прокоментарисати транскрипт његовог разговора са Милорадом Додиком који је ових дана појавио у јавности и изазвао бурне реакције.

Међутим Мато је у госте позвао неког анонимног љекара из Сирије и ниједном ријечју није се осврнуо на телефонско ћаскање са својим кумом Милорадом Додиком и земљаком из Живиница Гораном Салиховићем.

Иако се добро потрудио да прикрије емоције, пажљивим посматрањем могла се примијетити нервоза и нерасположење на лицу најновијег појачања главне ударне песнице режима, РТРС-ове фабрике лажи и манипулације.

Мато има обичај да се у свом „Телерингу“ осврне и пркоментарише важне догађаје који су обиљежили седмицу између двије његове емисије, па многе чуди зашто је наступио општи мук и зашто се Ђаковић као главни актер ни на тренутак није осврнуо и прокоментарисао своју улогу у посредовању између својих кумова и пријатеља.

Гласним ћутањем Мато је све рекао онима који желе да схвате шта се догађа, а надајмо се да ће СИПА и истражни органи коначно клупко одмотати до краја и утврдити каква је улога режимског водитеља у пројекту покушаја спашавања Милорада Додика од кривичне одговорности у више истрага и предмета.

Само десетак дана уочи објаве транскрипта Мато је лежерно ћаскао са својим драгим пријатељем, како је у најави емисије представио свог госта Милорада Додика, те искористио прилику да сатак времена велича лик и дјело лажног Оца нације и сугестивним питањима потакне Додика да изнесе нову салву увреда на рачун опозиционих лидера.

У емисији није било ни ријечи о тешкој економској ситуацији, скупим задужењима и неиспуњеним предизборним обећањима „драгог пријатеља“, али је зато Мато "Телеринг" уз иронични подсмјех завршио шаховским ријечником „да ће тешко неки у Републици Српској схватити да црни пјешак никада не може постати краљ, зато је лако овоме који је на власти...“

Мато је снисходљивим и непримјереном упадицом измамио осмјех и на лицу свог драгог пријатеља заборавивши на изреку да се најслађе смије онај ко се задњи смије!

Додик је за Мата и групу поданика, плаћеника и полтрона давно постао краљ, али је остало нејасно кога Ђаковић сматра црним пјешацима.

Ако Мато и даље буде гласно ћутао и не одговори на кога је алудирао у одјави емисије, можда ћемо одговор и на ово питање добити тек са истрагом транскрипта пресретнутих разговора.

Но једно је јасно.

Мато Ђаковић је уз Наду Велетић и мању групу радника лажног јавног сервиса Српске постао црни плаћеник који је својим срамним понашањем нанио велику штету новинарској професији и чије ће име најцрњим словима бити уписано у уџбенике као школски примјер будућим новинарима како се не треба понашати неко ко жели да носи часно име једног од најтежих, и нажалост све мање цијењених занимања.

(Небојша Вукановић)

Коментари / 24

Оставите коментар
Name

није, добро.

10.08.2016 20:05

Максимовићу!па шта то уради човече каква брука за СЕМБЕРСКИ народ,нека те је СТИД и срам!ЗАШТО напусти сдс.дали разумеш:ксква штета тек долази,аса њом и криминалци. гласати за вас нећемо семберци! ми ћемо гласати кога желимо.никако заиздајице икримосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

10.08.2016 23:35

Теби стварно није добро

Name

миле

11.08.2016 06:57

Треба докторат а режимски професори ће га потписати наравно.

Name

Херцеговац

10.08.2016 20:14

Вукан сјајан и тацан као увијек

ОДГОВОРИТЕ
Name

пропаст система

10.08.2016 20:20

Ко је био МЂ прије рата?На којој тв?Прије је требало завршити Факултет пол.наука,журнализам,а сад ко држи микрофон,новинар?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

10.08.2016 21:10

Онај који политицку сцену своје земље дијели на пјесаке и краљеве из перспективе демократског друства обицно заврси на улози дворске луде пролазних владара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре освит

11.08.2016 08:01

Браво!!

Name

Лејла

10.08.2016 21:39

Убједљиво најодвратније ТВ лице. Обичан плаћеник са врло оскудним образовањем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберија

11.08.2016 07:46

Не треба му ласкати. Мато је је још и гори од тога...

Name

Милорад

10.08.2016 21:50

Каква све стока налази за сходно да утице на вазне ствари једне дрзаве!!?? То дефинитивно мозе само у овој канализацији од дрзаве! У све и једној нормалној дрзави ова стока се не би смјела ни видјети нигдје јавно. Радили би негдје по баустелима и цекали пензију. Овде се највеци идиоти.дебили и тотални бескицмењаци играју Богова. Катастрофа!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

гаги

10.08.2016 22:00

Црн је Мато да црњи немозе бити само је питање дали је он свјестан свога црнила ако није бице врло брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дамир коцовиц

11.08.2016 00:09

Ако загусти Мато стругне у лијепу његову И би ок.

Name

дака

10.08.2016 23:26

Свака цаст Вукане! Заборавио си само и оног великог струцњака Лазањског и он доби да води емисију у којој једино он и прица и паметује!е камо среце да се ово истјера до краја па сви у прдекану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зггхх

10.08.2016 23:49

Мато,некад један од најомиљенијих тв лица у БиХ, сада обицан потрцко,обруко се ко нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуле

11.08.2016 00:59

Мато је слуга режима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АЦО В .

11.08.2016 04:15

Мате је ту небитан,посредник... Смјесан је Миле,ако на овај нацин падне Салиховиц,а самим тим и он.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

11.08.2016 05:14

Од 90-их нама су наметнути такви људи да владају и одлучују, негативна селекција...полусвијет!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

11.08.2016 07:32

Опет овај квази политичар и квази новинар. Добро је кад критике упућује неко за кога се каже да је поштен, али кад критикују они који, зарад политичког полтронства, играју игре са криминалцем, е онда је то фуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

11.08.2016 07:35

Свак ко ради мозе и да погреси! Али ове греске су казњиве по Закону! Ми обицни људи зудимо за истином и правдом. Даће добри бог да се кримоси састану у једној малој прдекани, а Баја нека им пева "не мозе нам нико ниста јаци смо од судбине"! Сав главни одбор и министри публика која тапсе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни дани

11.08.2016 08:00

Додик је РС увео у нестанак. Све је пропало, а долазе нам црни дани. Благо онима који ће умријети за 1-2 године, да не виде несрећу! Млади не знају шта их чека, па зато и спавају!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеница

11.08.2016 09:13

"...школски примјер будућим новинарима како се не треба понашати неко ко жели да носи часно име једног од најтежих, и нажалост све мање цијењених занимања...." Занимање "новинар" (у БиХ) одавно је изгубило некакав значај,обзиром да се данас тим послом баве бројни неквалификовани појединци,несвршени студенти (попут Мате Џаковића и многих других),па чак и са неком обичном средњом школом... Многи од њих налазе се и на некаквим уредничким мјестима и слично... Слична ситуација је и по питању разноразних "књижевника" који се тако титулирају (у медијима) мада нису објавили неко вриједно књижевно дјело (или више њих) што би дало основа за тако нешто...

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни мате

11.08.2016 17:11

Ста уради црни Мате осрамоти професију новинара који се постено боре против криминала и корупције,а ти се продаде додиковој тв.куци за јефтине паре и упрља новинарску професију срам те било.Цаст постеним новинарима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОЈА

11.08.2016 18:39

НИКО НЕ МОЖЕ БИТИ ГОРИ ОД НАДЕ ВЕЛЕТИЋ ОНА ЈЕ ДНО СВИХ ДНА-

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ово неки сах нови

11.08.2016 22:24

Краљ је коњ ал кинг сизе а краљица је фактицка,куле се граде по Београду да их вихор не би обарао а ловац лови бесповратне кредите за прање пара. Пјесаци црни и јадни а уз то и гладни. Ал добро им је док краљ не запјева

ОДГОВОРИТЕ