Безуспјешна потрага за тијелом Беуца

Потрага за тијелом Андреја Беуца (34) из Кршког, који је након скока нестао у Дрини прије три дана, била је и данас безуспјешна, рекао је новинарима командир Спасилачке водне службе Словеније Марко Шаиновић.

Република Српска 10.08.2016 | 18:36
Безуспјешна потрага за тијелом Беуца
Шаиновић је појаснио да је седам ронилаца претраживала дио ријеке испод мостом гдје је нестао Беуц, да би се увјерили да ли је тијело ту, док су двојица ронилаца 200 до 300 метара низводно претраживали "џепове" на десној обали Дрине.

Он је додао да су рониоци провјерили све што је сонар детектовао на дну корита Дрине.

"Нажалост, нисмо успјели, нисмо га нашли", рекао је Шаиновић и додао да је "на руку" рониоцима ишла и Хидроелектрана Мали Зворник, која је спустила ниво воде на минимум.

Подсјетивши да су рониоци укупно данас претражили два километра ријечног дна, Шаиновић је рекао да је "видљивост у води нула" и да се поред тијела, уколико се директно не наиђе, једноставно могло проћи, а да се не примијети.

Словеначки рониоци сутра настављају претраживање Дрине.

У потрагу ће сутра бити укључени припадници Ронилачког клуба "ТРБ" из Бијељине, као и зворнички ватрогасци који чамцима претражују Дрину од мјеста скока па низводно до Шепка.

Беуц је нестао, 7. августа, након скока у Дрину у 16.50 часова.

Он је након скока са висине од 20 метара са моста Краља Александра Првог Карађорђевића изронио, али је потом нестао у води.

Беуц је наступио на такмичењу у скоковима, које је организовано у оквиру манифестације "Зворничко љето".

Спасиоци у чамцима нису успјели да му помогну, а такмичење је одмах прекинуто.

Такмичење у скоковима у Дрину са моста краља Александра Првог Карађорђевића организовале су општина Мали Зворник и град Зворник.

Андреј Беуц из Кршког био је и професионални падобранац.

(Срна)
(Фото: Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Одговорност

11.08.2016 07:27

Срамно. Да је несрецни организатор унајмио 3-4 рониоца да прате скокове, до овог не би досло. Досло је вријеме да неко конацно одговара у овој земљи за своје пропусте.

ОДГОВОРИТЕ