Трамп: Љубитељи оружја да зауставе Хилари?!

Милијардер Доналд Трамп сугерисао је на митингу у Северној Каролини да би активисти за право на ношење оружја могли да зауставе његову ривалку Хилари Клинтон.

Свијет 10.08.2016 | 09:25
Трамп: Љубитељи оружја да зауставе Хилари?!
Како наводи, то се посебно односи на номиновање либералних судија за чланове Врховног суда САД.

Агенција наводи да је ова изјава Трампа изазвала жестоке реакције и то у недељи у којој су се челници његове кампање надали да би могла да прође без контроверзи.

"Уколико она буде у прилици да бира судије, ви људи ту ништа нећете моћи да учините. Мада ви људи који се држите Другог амандмана на Устав (који даје право на држање и ношење оружја), можда ту може нешто да се уради, не знам", рекао је Трамп на митингу организованом на Универзитету Северне Каролине у Вилмингтону.

Из кампање Клинтонове су Трампове коментаре назвали "опасним".

"Особа која жели да постане председник САД не би требало ни на који начин да сугерише насиље", наведено је из те кампање.

Ројтерс је затражио изјаву поводом Трамповог коментара од америчке Тајне службе која је кратко навела да је "свесна тог коментара".

АП преноси да је Трампов кандидат за потпредседника САД и гувернер Индијане навео да Трамп "наравно да није" подстицао на насиље усмерено против Клинтонове.

Коментари / 0

Оставите коментар