ОИ - "Орлови" о "бирању" противника: То је сулудо!

Када смо забележили први пораз у кошарци, многи су почели да "рачунају" куда нам је боље до финала. Наши кошаркаши ни не помишљају да калкулишу.

Кошарка 10.08.2016 | 10:45
ОИ - "Орлови" о "бирању" противника: То је сулудо!
Боље елиминација него калкулација!

Српски кошаркашки репрезентативци Милан Мачван и Стефан Марковић оценили су да је пораз од Аустралије на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру добра лекција за екипу пред наставак такмичења и поручили да им не пада напамет да "штелују" резултате и "бирају" ривале из друге групе.

"Пораз је добра лекција, пошто је турнир јако дугачак. Аустралија је одлична екипа која има мноштво НБА играча и квалитет. Одиграли смо добро 37-38 минута и на крају мислим да је разлика незаслужено велика, али то је цена коју треба да платимо и научимо своје грешке", рекао је Мачван у Рију.

Утакмица је била уједначена, али је Србија на крају попустила, дозволила Аустралији да преузме вођство, а онда оствари и убедљиву разлику, 95:80.

"Одиграли смо једну овакву утакмицу раније, против Аргентине у Кордоби. Играли јако и чврсто, знали смо шта нас очекује, одговорили смо добро, кажем, 37-38 минута, али на крају смо поклекли, примили тројку, фаул кош и на крају 15 разлике. Мислим да је то рецепт како треба да се игра турнир, и да против Француза већ исправимо грешке и да одиграмо добро", рекао је Мачван.

Француска је у првом колу глатко изгубила од Аустралије, а онда победила Кину.

"Француска има огроман квалитет, мноштво медаља иза себе, НБА сезону прстенова. Причамо о једној од најбољих репрезентација на свету, тако да ћемо одиграти као и претходне три против њих: чврсто, пробаћемо да играмо своју игру, да трчимо много, будемо агресивни, то је једини пут који треба да користимо на овом турниру да бисмо добијали утакмице", рекао је Мачван.

Плејмејкер Марковић казао је да Аустралија није изненадила његове саиграче.

"Нису нас изненадили, знали смо да имају много квалитетних играча. Скоро пола њих је у НБА, играју једну мушку кошарку. Мислим да смо се носили квалитетно, али последња три-четири минута смо спустили гард, што су они искористили и отишли на неку незаслужену разлику. Резултат није мерило игре коју смо показали", рекао је Марковић.

Он је такође казао да је Француска озбиљан противник.

"Они знају да играју. Преискусни су, иако некада изгледају као да калкулишу. Мислим да се и они спремају за четвртфинале. Сулудо је некога бирати јер ко из оне групе може да буде лак, све четири екипе оданде уједначене. Мислим да су сви фокусирани на тај меч који може да те одведе до медаље", рекао је Марковић.

Извор: мондо.рс/БЕТА

Коментари / 0

Оставите коментар