ОИ - рукомет: "Триколори" лако, Нијемци много теже!

Фаворизоване рукометне селекције Француске и Њемачке уписале су и другу побједу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 09.08.2016 | 19:30
ОИ - рукомет: "Триколори" лако, Нијемци много теже!
За разлику од финала Свјетског првенства 2015. године у Катару, селекција Валера Ривере није пружила значајнији отпор рукометашима Француске на олимпијском турниру.

"Галски пијетлови" су декласирали Катар резултатом 35:20 (16:13).

У првих 30 минута водила се колико-толико равноправна борба, али су у наставку меча "триколори" до ногу потукли екипу "наших" Данијела Шарића, Горана Стојановића и Жарка Марковића.

Иако су Французи били фаворити за побједу, мало ко је очекивао "плус 15" у њихову корист с обзиром да је Катар на старту олимпијског турнира савладао Хрватску.

Најзаслужнији за тријумф Француске били су Лук Абало са седам постигнутих голова, Никола Карабатић је укњижио два мање, док су у табору Катара предњачили Жарко Марковић, Марко Багарић и Рафеал Капоте са по четири поготка.

За разлику од ове утакмице, меч између Пољске и Њемачке је био неупоредиво узбудљивији и неизвјеснији, али су се на крају ипак радовали Нијемци - 32:29 (16:14).

Послије тврдог првог полувремена у којем су Пољаци углавном заостајали за неколико голова, друго полувријеме донијело је одличан рукомет и много жестоке борбе.

Тим Таланта Душебајева је углавном био у резултатском заостатку, највише до пет голова, али се није предавао и константно се враћао у меч, понајвише захваљујући Карољу Бјелецком, који је са 10 голова био најефикаснији актер меча.

Ипак, преломни моменат за пораз Пољака десио се средином другог дијела кад је Михаел Јурецки промашио "зицер" за изједначење, боље речено сјајно је реаговао голман Андреас Волф, што је "пробудило" Нијемце, који су потом за само пар минута поново вратили предност од "плус четири" и рутински је задржали до краја.

Уве Генсхајмер и Фабијан Фиде са по пет голова предводили су Нијемце, док су поред поменутог Бјелецког, најефикаснији у пољском тиму били Јурецки, Криштоф Лијевски и Камил Сипрак са по три поготка.

РЕЗУЛТАТИ

Група А
Катар - Француска 20:35 (13:16)
Тунис - Данска (19.40 х)
Аргентина - Хрватска (02.50 х)

ТАБЕЛА
1. Француска 4
2. Данска 2
3. Катар 2
4. Тунис 0
5. Аргентина 0
6. Хрватска 0

Група Б
Њемачка - Пољска 32:29 (16:14)
Бразил - Словенија (21.40 х)
Египат - Шведска (00.50 х)

ТАБЕЛА
1. Њемачка 4
2. Бразил 2
3. Словенија 2
4. Египат 0
5. Пољска 0
6. Шведска 0

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар